Casillas mor svimte av under straffe-dramaet

Taklet presset dårligere enn sønnen.

(Dagbladet.no): Det ble enda en lang og nervepirrende EM-kveld i Wien i går, da Spania og Italia måtte til straffer for å avgjøre hvem som skulle gå til semifinalen.

Spanias keeper Iker Casillas spilte en av hovedrollene, og ble den store helten da han reddet både Daniele de Rossi og Antonio di Natales forsøk fra ellevemeteren.


For mamma Maria del Carmen på tribunen ble det litt for mye spenning.

Casillas\' mor svimte av blant publikum etter ekstraomgangene, og var borte i flere minutter, skriver den spanske avisen Marca.


Maria del Carmen måtte få hjelp av medisinsk personell da presset ble for stort, men kom raskt til hektene igjen da sønnen ble Spanias redningsmann i straffesparkkonkurransen.

Takket av kongen

Varmen var kvelende i Østerrikes hovedstad i går kveld, og dét spilte nok også en rolle da Maria del Carmen mistet bevisstheten.

Lykkelig nok for spanjolene brøt de i går straffeforbannelsen som har ridd laget i mesterskapssammenheng.

KALD SØNN, BEKYMRET MOR: Iker Casillas viste styrke da han reddet både Daniele De Rossi (bildet) og Antonio Di Natales straffer i går kveld. For mamma Maria på tribunen derimot, ble nervene litt for mye. Foto: REUTERS/SCANPIX
KALD SØNN, BEKYMRET MOR: Iker Casillas viste styrke da han reddet både Daniele De Rossi (bildet) og Antonio Di Natales straffer i går kveld. For mamma Maria på tribunen derimot, ble nervene litt for mye. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Og nervene som veltet mamma Casillas ble trolig erstattet av stolthet senere på kvelden, da sønnen ble takket personlig av spanskekongen Juan Carlos for bragden i Wien.

- Han sa takk for at det endte så bra, sa Casillas etter kampen i går.

- Det var en vanskelig kamp på grunn av heten og alt som sto på spill, men til sist hadde vi hellet vi har manglet før, mente keeperhelten.

Keepernes familie faller som fluer 

Casillas\' mamma er ikke den eneste keeper-pårørende som har fått problemer på tribunene under årets EM.

Jens Lehmanns kone Conny tok også telling blant publikum da Tyskland slo ut Portugal i kvartfinalen på torsdag.

- Jeg hadde nesten ikke spist, og de intense følelsene, kombinert med varmen, gjorde at jeg svimte av, sa Lehmanns kone til tyske Bild etterpå.

Med både Tyskland og Spania videre til semifinalene i EM, blir det ikke slutt på spenningen for damene på tribunen på en stund ennå.

Casillas mor svimte av under straffe-dramaet

Tyskland møter Tyrkia i Basel på onsdag, mens Spania skal opp mot Russland i Wien dagen etter.

FOR MYE AV DET GODE: Conny Lehmann måtte tas hånd om av lege under Tysklands kvartfinale mot Portugal.