Casillas vil endre Spanias emblem

Da må de bryte over 50 år gammel forbannelse.

SER STJERNER: Spania og Iker Casillas kunne brodere inn ei stjerne over sitt vakre emblem da de ble verdensmester i 2010. Casillas vil ha ei til. Men da må de klare noe ingen har gjort siden Brasil i 1962. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB Scanpix
SER STJERNER: Spania og Iker Casillas kunne brodere inn ei stjerne over sitt vakre emblem da de ble verdensmester i 2010. Casillas vil ha ei til. Men da må de klare noe ingen har gjort siden Brasil i 1962. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SALVADOR (Dagbladet): Klokka 14.50 lokal tid i går, 20 minutter bak tidsskjema, slentret Iker Casillas og Xavi inn i pressekonferanserommet i Salvador. Det er sånt regjerende verdensmestre kan tillate seg uten at noen av journalistene reagerer det minste.

Men går det som det gjerne gjør, skal vi i VM-pressen få rikelig med anledning til å denge løs på dem seinere i sommer.

Tittelforbannelsen For det er som om det hviler en forbannelse over det laget som kommer til et VM som regjerende mester. Sist, for eksempel, var det Italia som sto med tittelen. I Sør-Afrika ble de asurblå slått ut i gruppespillet.

Fire år før hadde regjerende mester Brasil vært enda større favoritter til å vinne verdens vakreste trofé enn de var inn mot dette VM. Men de imponerte ikke i Tyskland, og i kvartfinalen var det stopp mot Frankrike.Apropos: Det aller sørgeligste forsøket på å vinne to på rad, var det kanskje nettopp franskmennene som besørget, da de forsvant ut før 2002-åttendedelsfinalene. Uten å score ett mål.

Men for å finne noen som faktisk klarte å vinne to ganger på rad, må vi tilbake til Brasils 1962-triumf. Italia vant også to ganger på rad, men det var før andre verdenskrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer