HÅPET: Casper Ruud (16) skal representere Norge i Davis Cup. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HÅPET: Casper Ruud (16) skal representere Norge i Davis Cup. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Casper (16) og Viktor (18) gir Norge håp i Davis Cup

- Burde være realistisk å rykke opp.

Casper Ruud (16) og Viktor Durasovic (18) skal prøve å spille Norge opp fra 3.- til 2. divisjon i Davis Cup. Tennisekspert Jan Frode Andersen håper ungguttene kan bringe heder til Norge igjen.

Norge rykket soleklart ned fra 2. divisjon i fjor. Da tapte de 0-5 mot både Litauen og Monaco. Det betyr at det norske laget med Ruud, Durasovic, Joakim Bjerke og Øystein Steiro må kjempe for opprykk i år. I første omgang står Makedonia og Armenia i veien.

- Det burde være realistisk å rykke opp. Casper var ikke med i fjor, men vant NM i høst. Han har ikke så mye erfaring med å spille mot voksne spillere. Viktor er blitt ett år eldre i forhold til i fjor og har mye erfaring fra kamper mot eldre, sier NRKs ekspert Andersen.

- Fantastiske talenter Andersen var en del av det norske laget som på begynnelsen av 2000-tallet leverte gode prestasjoner i Davis Cup. I 2003 var siste gang Norge var i 1. divisjon, nivået under de aller beste. Nå unner han den gylne generasjonen Norge har på gang suksess.

- De er fantastisk talenter, de kommer en gang per generasjon. De blir bare bedre og bedre. Det hadde vært utrolig gøy om de kunne ha spilt Norge opp igjen der vi var tidligere. De har gode muligheter til å gjøre det, sier Andersen.

3. divisjon er det laveste nivået Norge kan være på i Davis Cup. Andersen mener de norske må komme seg fortest mulig opp til 2. divisjon.

- Da får du vanlig hjemme- og bortekamper. Du lærer mer, fordi du kan møte store kanoner. Jeg møtte en gang Younes El Ayanoui fra Marokko. Han var nummer 12 i verden. Den gang spilte vi i gruppe to, sier Andersen.

Makedonia best ranket Motstander Makedonia er best rangert før turneringen i San Marino av lagene i Norges gruppe. De ligger på 83.-plass. Norge følger på en 90.-plass, mens Armenia er nummer 110.

- Vi er nede i gjørma nå. Vi er ikke bedre enn hva rankingen tilsier, sier Andersen.

Individuelt er Durasovic den beste rangerte spilleren med sin 470.-plass i verden. Det er trolig Makedonia som bør slås skal Norges rykke opp. De vant 3-0 mot Armenia onsdag.

Slår Norge begge lagene, går de videre til kvalifisering med de tre andre gruppevinnerne i divisjonen. De to beste landene rykker til slutt opp. Dette avgjøres på lørdag. I hver kamp spilles det to singlekamper og en doublekamp.

- Trekningen var mye å si, avslutter Andersen.

(NTB)