Casper Ruud røyk ut i andre runde

Casper Ruud (17) startet bra, men så raknet det totalt

Tennistalentet ute av Challenger-turnering.

UTE: Casper Ruud klarte ikke å ta seg videre fra andre runde. Her er 17-åringen ved en tidligere anledning. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
UTE: Casper Ruud klarte ikke å ta seg videre fra andre runde. Her er 17-åringen ved en tidligere anledning. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Casper Ruud - Marco Cecchinato 7-5, 1-6, 2-6

(Dagbladet): Casper Ruud (17) har fått sitt store gjennombrudd etter den sensasjonelle triumfen i Challenger-turneringen i Sevilla forrige helg.

I dag var det duket for andre runde i Challenger-turneringen som avholdes i Polen. I første runde knuste nordmannen italienske Edoardo Eremin. På andre siden av nettet i dag ventet Marco Cecchinato (23), som var seedet som nummer åtte i turneringa.

Etter en oppløftende start ble det etter hvert klart at italieneren var sterkest. Han rundspilte til tider Ruud, som aldri var i nærheten i de to siste settene.

Dermed ble det tidlig exit for stortalentet.

- Jeg tror han gikk litt tom for krefter. Han hadde noen sjanser i begynnelsen av andre sett, det er synd han ikke tok de. Syns det er tøft gjort å ta første sett mot en såpass god spiller. Det er synd han går tom. Kan ikke forvente at han vinner hver kamp. Jeg er veldig fornøyd med spillet også, sier pappa Christian Ruud til Dagbladet.

- Syns du han virket sliten?

- Litt sliten. Det har vært litt mye oppmerksomhet. Mye telefoner og mye greier på nettet. Det gjør inntrykk det også. Det er bare hyggelig egentlig, men alt rundt tar litt krefter, sier han.

Jevnt i starten

Det startet med en jevn åpning hvor ingen av spillerne klarte å bryte serven, før Ruud ordnet 7-5 i første sett.

Tidlig i andre sett, på stillingen 1-1, fikk Cecchinato to muligheter til å bryte serven, men trengte bare èn. Det var tydelig at en oppgitt Ruud var misfornøyd med egen innsats. Han hadde gitt fra seg initiativet.

Det ble starten på en svært dårlig periode for Ruud, som etterpå tapte fire games etter hverandre. Det førte til noen stygge sifre i andre sett (1-6).

I det tredje settet fortsatte den italienske dominansen. Cecchinato vant hele ni games på rad i andre og begynnelsen på tredje sett.

Ruud hadde vunnet hele 18 kamper på rad siden starten av august før kampen i dag. Det ble en fattig trøst i Polen.

- Cecchinato er en bra spiller som har slått topp-100-navn før og også fått testet seg mot noen blant de ti beste i verden. Jeg er underdog og vil overraske igjen, sa Ruud før kampen ifølge NTB.

Slik gikk det imidlertid ikke.

Nå blir det en uke med trening og hvile før det blir avreise til Kina hvor han skal spille en ny turnering (ATP 250).

Kampfiksing

Cecchinato har vært involvert i en kontroversiell episode. Han ble i juli dømt til 18 måneders utestengelse for kampfiksing og fikk i tillegg en stor bot, men 23-åringen anket dommen som derfor ikke har trådt i kraft ennå.

Italieneren skal ha fikset resultatet i kvartfinalen i en ATP Challenger-kamp i Marokko mot Kamil Majchrazk tilbake i oktober i fjor, skriver BBC. Cecchinato tapte den aktuelle kampen.

Han har også blitt funnet skyldig i ulovlig betting. Han ga blant annet en italiensk betting-spiller informasjon om helsa til en tennisspiller dagen før han skulle spille kamp.

Hendelsen har blitt omtalt som en tragedie for italiensk tennis. Cecchinato har tidligere vært rangert som nummer 82 i verden, og har en lovende karriere foran seg.

- Det er ikke noe jeg eller Casper kan gjøre noe med. Det er regelverket. Han er uskyldig til det motsatte er bevist, sier Christian Ruud, som ikke kjenner til saken.

Stort byks

Etter seieren i Sevilla i forrige uke klatret Ruud fra 450.- til 274.-plass på verdensrankingen i tennis. Marco Cecchinato er på sin side rangert som nummer 149 i verden.

Dersom Ruud fortsetter å sanke poeng utover høsten, kan han etter hvert få sjansen til å kvalifisere seg til Grand Slam-turneringer neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer