STARTER I DAG: Casper Ruud spiller sin første kamp i US Open i dag. Han må ut i 1. kvalik-runde klokka 17. Foto: Afp
STARTER I DAG: Casper Ruud spiller sin første kamp i US Open i dag. Han må ut i 1. kvalik-runde klokka 17. Foto: AfpVis mer

Casper Ruud i US Open:

Casper Ruud (19) spiller om millioner

US Open starter i dag for nordmannen.

- US Open blir en utfordring, sier Casper Ruud til Dagbladet før alvoret starter.

19-åringen starter nemlig US Open mot italienske Andrea Arnaboldi (30) i ettermiddag klokka 17 norsk tid.

- Jeg føler at jeg kan spille bra og gjøre det bra der. Jeg har spilt bra der som junior tidligere, sier Ruud.

Spiller om millioner

Tenåringen fra Snarøya i Akershus starter i 1. kvalifiseringsrunde og må over totalt tre hindre før han før plass i hovedturneringen.

Men allerede fra start spilles det om store penger.

Spillerne i første kvalik-runde får 7500 dollar (63 000 kroner). Vinner Ruud dagens kamp dobler han summen til 126 000 kroner.

En plass i tredje kvalik-runde sikrer 169 000 kroner - før en plass i hovedturneringen sikrer et kjempebyks på premiestigen.

Kommer Ruud til «hovedtablået» får han 455 000 kroner på konto. Vinneren av singelturneringene for herrer og damer får utrolige 32 millioner kroner.

- Jeg tipper de fleste andre utøverne gleder seg og føler at de er i form. Så lenge jeg klarer å takle varmen og fuktigheten som er i New York, bør spillet mitt kunne sitte, sier Ruud til Dagbladet.

Det er meldt over 25 grader i den amerikanske storbyen i dag.

– Det er jo et naturlig mål ta seg til hovedturneringen, men kvalifiseringen er tøff og det er mange gode spillere med. Man er også litt avhengig av trekningen. Hvis Casper spiller opp mot sitt beste klarer han det, sier trener og far Christian Ruud til NTB.

Rankingkrig

Casper Ruud er i dag nummer 143 på verdensrankingen og har hatt en sesong med litt variable resultater. Høydepunktet rankingmessig var 108. plass fra i fjor sommer - og Ruud jakter fortsatt å bryte den magiske 100-grensa.

I januar 2017 var Ruud ranket 225. Ett år seinere, i januar i år, var han 139. Å spille seg inn blant de 100 beste i verden innebærer frynsegoder form av seeding til diverse turneringer. God innsats i US Open og en fin avslutning på 2018-sesongen kan derimot bidra til at Ruud nærmer seg 100-grensa.

Tennistalentet er sønn av Christian Ruud, som på sitt beste var nummer 39 i verden.

Beskjedne resultater

Dagens motstander, Andrea Arnaboldi, er ikke et velkjent navn i tennisverden. Han er ranket som nummer 180 i verden, og har ingen større meritter på sin CV.

30-åringen er født i Milano og er venstrehendt spiller. Han kommer fra to turneringer på hard court i Spania og Slovenia der han har levert brukbare resultater.

Casper Ruud har hatt en litt annerledes oppladning der han har spilt mest på grus i sommer.

Casper Ruud - Andrea Arnaboldi vises på Eurosport Player fra klokka 17.