Ruuds vei til Australian Open

Casper Ruud anklager finalemotstanderen for skuespill: - Den skaden var sleip

Casper Ruud synes ikke noe om Gianluigi Quinzis oppførsel i finalen i Norwegian Open. Nå vil han legge en strategi på hvordan han skal håndtere motstanderens skitne triks i framtiden. 

VIL KLATRE VIDERE: 2017 har vært et eventyr for Casper Ruud. Hans siste kampen for sesongen endte med tap, men 17-åringen har likevel mye å glede seg over. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIL KLATRE VIDERE: 2017 har vært et eventyr for Casper Ruud. Hans siste kampen for sesongen endte med tap, men 17-åringen har likevel mye å glede seg over. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Casper Ruuds avslutning på 2016, på hjemmebane i Norwegian Open, var ikke symptomatisk for eventyrsesongen som han nå har lagt bak seg. Ruuds punktum ble mer som et komma. Nå handler alt om å forberede seg til Australian Open 16-29. januar.

Det er den første av årets fire prestisjefylte Grand Slam-turneringer. Det vil bli en ny milepæl for unggutten. Ruud har lenge visst at sjansene for å delta i Australia er gode. Det er de 225 beste på rankingen som får delta der. Ruud er nå nr. 234 i verden etter siste oppdatering, men forfall kommer til å bane vei for den norske 17-åringen i den gjeve ATP-turneringen.

Fram til da tar Ruud pause. Det bekrefter han til Dagbladet.

- Ja, nå er sesongen over. Jeg tar noen rolige uker før jeg drar til Spania og begynner å trene inn mot neste sesong. Da blir det mye styrke og basistrening, før jeg etter hvert drar til Australian Open, forteller Ruud til Dagbladet.

Det sier han etter helgas finaletap i Futures-turneringen Norwegian Open mot Gianluigi Quinzi. 20-åringen fra Italia, som er rangert som nr. 322 i verden, ble for sterk i finalen som Ruud åpnet godt. Vendepunktet kom da Quinzi tilsynelatende tråkket over og ble hardt skadet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer