AMBISIØS: Casper Ruud (17) er for tiden den høyest rankede tennisspilleren i Norge, men sier seg ikke fornøyd med det.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
AMBISIØS: Casper Ruud (17) er for tiden den høyest rankede tennisspilleren i Norge, men sier seg ikke fornøyd med det. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Casper Ruud avslører sin neste store drøm

Alt tyder på at Casper Ruud (17) får sjansen i kvalifiseringen til Australian Open i januar neste år.

Både han og pappa Christian tror han kan nå hovedturneringen.

– Jeg tror Casper rent nivåmessig er ganske i nærheten til å takle en Grand Slam-kvalifisering og kanskje bli med i hovedturneringen, men han bør forbedre litt serve og litt retur for å takle neste steg i karrieren. Fra grunnlinjen vil jeg si han er blitt ganske stødig. Det ser man på at han gjør det best på grus, og når ballen kommer i spill, så er han jo helt oppe på det gode nivået, forteller Christian Ruud til NTB.

– Håpet mitt er selvsagt å slippe til i Grand Slam-turneringer neste år. Det ser ut som om jeg kan få sjansen i Australian Open, og i kvalifiseringen der er nivået omtrent det samme som det jeg møter i Challenge-turneringene, sier Casper Ruud selv

– Med tre seirer i kvalifiseringen i Australia er jeg i hovedturneringen. Jeg mener det er realistisk å satse på, for jeg har nivået inne, sier unggutten som vil være 18 år når turneringen i Melbourne starter.

Tenker bare tennis

Casper Ruud er ikke redd for å si at tennis er jobben hans. Han har et godt team rundt seg som tar seg av det meste. Det har gitt resultater og kraftige byks på verdensrankingen de siste 12 månedene.

– Det funker bra både på og utenfor banen, så jeg bør ikke tenke på så mye annet enn å spille tennis. Det har gått veldig bra den siste tiden. Det er jo gøy å få gode resultater, forteller unggutten selv, midt i oppkjøringen til Norwegian Open på hjemmebane i Oslo Tennishall.

– Nå er det blitt så mye satsing i dette at det er blitt jobben min. Det er mye planlegging og avtaler som må gjøres, men det er godt samhold mellom alle i teamet, så jeg får vite det jeg trenger å ha rede på, mens de andre tar hånd om resten, sier han videre.

Det er ingen tvil om at alt fungerer veldig bra. Han legger ikke skjul på at han er både motivert og spent på fortsettelsen

Nærmer seg verdenstoppene

Casper Ruud er fortsatt et stykke unna å møte de desiderte verdenstoppene som Novak Djokovic og Stanislas Wawrinka, men slipper han til i Australian Open, nærmer han seg.

– Det kommer til å bety veldig mye for Casper å vite at han er kommet så langt at han får sjansen til å spille mot de store gutta. Han er nok fortsatt noen kamper unna å møte en Djokovic eller Wawrinka og de aller største og beste, men det er klart det er utrolig motiverende for en 18-åring å vite at du er i stand til å slåss mot de desiderte toppene. Det er jo også veldig lærerikt for ham. Derfor er håpet at han skal klare å kvale inn og gjøre noe stort, mener pappa Christian Ruud.

– Det blir jo en enorm erfaring, og det vi håper er starten på flere Grand Slam-kvalifiseringer og kanskje hovedturneringer etter hvert, forklarer han videre.

Casper Ruud selv forteller hva som må forbedres fram mot spill i Australia i januar i Grand Slam-debuten:

– Jeg må forbedre hele pakka for å komme meg videre til nye nivåer. Alle har ting å trene på, selv verdensener Novak Djokovic. For meg er det å bli bedre på backhand, og å få litt bedre fleksibilitet. Jeg har slagene inne når det sitter, men må bli mer stabil, sier unggutten til NTB.

(NTB).