Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennis

Casper Ruud enkelt videre i Barcelona etter suveren seier

Casper Ruud (18) hadde ingen problemer med å ta seg til 2. kvalifiseringsrunde av ATP 500-turneringen i tennis i Barcelona.

SEIER: Casper Ruud under Davis Cup-kampen mellom Norge og Danmark for noen uker siden. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.
SEIER: Casper Ruud under Davis Cup-kampen mellom Norge og Danmark for noen uker siden. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix. Vis mer

I lørdagens 1. kvalifiseringsrunde var Ruud oppe mot Oriol Roca Batalla fra Spania og vant 6-4, 6–1 i to strake sett. 23-åringen fra Spania kom inn i turneringen med et wildcard og som den 283. beste rankede spilleren i verden.

Ruud var favoritt til å vinne siden han er ranket som nummer 127 i verden.

Mens Ruud ikke klarte å kvalifisere seg til den pågående turneringen i Monte Carlo, gikk det enklere å passere første hinder i Barcelona. Ruud og Batalla hadde et servebrudd hver i det første settet, men Ruud beholdt roen og tok det hele i land.

I det andre settet var den norske unggutten nesten ufeilbar og vant 6–1.

I neste kvalifiseringsrunde venter det hardere motstand for Ruud. Da skal han enten opp mot tyske Daniel Masur (ranket som nummer 213) eller russeren Andrej Rublev (ranket som nummer 117).

Rublev er ett år eldre enn Ruud og er også regnet som et av sportens beste talenter.

(NTB)