Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud finaleklar etter mektig snuoperasjon

Casper Ruud seiret i semifinalen i Argentina Open. Han fikk også skryt da han hjalp til etter at tilskuer fikk illebefinnende.

FÅR SKRYT: Tennisspilleren hjelper til da en tilskuer får et illebefinnende. Video: Eurosport Vis mer

Casper Ruud - Juan Ignacio Londero 4-6, 7-4, 6-1

Casper Ruud har storspilt i ATP 250-turneringen i argentinske Buenos Aires og jager sin første ATP-tittel.

Og han var bare et fattig game unna tap i semifinalen, men i stedet snudde Ruud til seier på imponerende vis etter drama.

- Motstanderen spilte ekstremt bra følte jeg. Jeg leverte kanskje ikke min aller beste tennis fram til andre sett, men da det var som viktigst klarte jeg å steppe opp og han ble litt nervøs kanskje, litt stresset. Det så litt mørkt ut en god stund, nesten til målstreken. Jeg kan si meg litt heldig, sier Casper Ruud til Eurosport etter kampen.

Seieren gleder pappa Christian Ruud, som forteller om god stemning.

- Joda den er på topp den, den er det. Det var utrolig gøy. Det var på håret, han spilte latterlig bra han motstanderen, så jeg hadde gitt opp håpet, sier Christian Ruud til Dagbladet etter kampen.

- Heldigvis gjorde han et litt dårlig game, etter det kjørte Casper og hadde full kontroll, sier Christian Ruud, som hadde en følelse på at at Londero ikke ville spille like bra gjennom hele kampen.

- Jeg vet ikke om det var nerver eller hva det var, men nå ringer Casper her, så jeg må nesten snakke litt med ham, sier pappa Ruud, før han må legge på.

Overraskelse

Ruud møtte den useedede argentineren Juan Ignacio Londero, som er nummer 69 på ATP-rankingen. Hjemmehåpet overrasket i kvartfinalen ved å slå sin 2.-seedede landsmann Guido Pella, og viste at han ikke måtte undervurderes.

Det var Londero som kom best i gang på grusen, og han sendte Ruud tidlig på defensiven. Oppildnet av hjemmefansen tok argentineren det første settet 6-4.

Underveis i kampen kom beskjeden om at vinneren av kampen ville møte veldig overkommelig motstand i finalen, fordi toppseedede Diego Schwartzman måtte trekke seg fra sin semifinale på grunn av skade.

Den beskjeden fikk nok ikke spillerne med seg på grusen.

IRRITERT DJOKOVIC: Tennisstjernen Novak Djokovic ble tydelig irritert over dommerens avgjørelse da han skulle serve i Australian Open. Video: Eurosport Vis mer

Kritisk periode

Ruud var tvunget til å slå tilbake i andre sett for å holde liv i finaledrømmen, men i stedet for å slå tilbake, brøt argentineren serven i femte game. Det var kritisk for nordmannen.

Londero gjorde knapt noen feil i løpet av kampen, men Ruud klarte å bryte serven på best tenkelige tidspunkt på stillingen 4-5, og nå begynte argentineren å få nerver.

Like etterpå slo Ruud nok en gang tilbake, og hentet hjem det andre settet med 7-4 etter to strake game. Plutselig var kampen snudd på hodet.

Ruud tok ledelsen i det avgjørende settet, og ledet 40-0 i andre game da to personer fikk et illebefinnende på tribunen i varmen. Ruud lot seg ikke be to ganger, og hentet kald drikke som han kastet opp på tribunen, til jubel fra publikummerne. Fint gjort av nordmannen, som høstet skryt av kommentatorene etterpå.

- Det skjedde en dramatisk hendelse der med to stykker som besvimte, tror jeg. Det var et bevis på at det var ekstremt varmt i dag. Jeg tror kanskje de var litt eldre. Det er aldri noe gøy når noe slikt skjer og da må man prøve så godt man kan å hjelpe til, sier Ruud.

- Man må tenke litt på andre enn seg selv selv om man er i sonen, når man ser to stykker i publikum som besvimer, sier han videre.

Etterpå økte han ledelsen til 2-0, og så seg aldri tilbake. Til slutt vant han hele 6-1 i siste sett.

8.-seedede Ruud var den nest høyest rangerte spiller som fortsatt er med i turneringen. Toppseedede Diego Schwartzman måtte kaste inn håndkleet før semifinalen på grunn av skade.

Dermed skal Pedro Sousa spille finale mot Ruud. Han kom inn i turneringen som en såkalt «lucky loser» og er nummer 145 i verden.

Slår ikke pappa

Med seier i kveldens semifinale vil Ruud trolig slå pappa Christian Ruuds bestenotering på ATP-rankingen - en 39.-plass. Casper lå på 45.-plass ved forrige ranking.

- Jeg håper han knuser den skikkelig. Jeg både tror og håper han klarer det, sa Christian Ruud til Eurosport før kampen.

Den offisielle verdensrankingen kommer ut på mandag, men Eurosport mener Ruud minst vil være nummer 38 med seieren lørdag.

Finalen i Argentina Open spilles søndag. Ruud tapte for øvrig sin første ATP-finale tilbake i april 2019.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!