Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud fortsetter å forbløffe tennisverden, men måtte gi tapt til slutt

Ruud tok første sett og var nær ved å vinne det andre, før kreftene plutselig tok slutt. 

LEDER: Casper Ruud kan være på vei mot en utrolig tennissensasjon i ATP-turneringa i Rio de Janeiro. 18-åringen fra Snarøya vant første sett.  EPA/Antonio Lacerda
LEDER: Casper Ruud kan være på vei mot en utrolig tennissensasjon i ATP-turneringa i Rio de Janeiro. 18-åringen fra Snarøya vant første sett.  EPA/Antonio Lacerda Vis mer

(Dagbladet): Ruud - Busta 6 - 2, 5 - 7, 0 - 6.

Den norske sensasjonen Casper Ruud (18) fortsetter å ryste tennisverden, og var svært nære en fantastisk seier i semifinalen i ATP 500-turneringa i Rio de Janeiro i natt.

Motstander var spanske Pablo Carreno Busta, seedet som nummer 24 i verden.

Ruud på sin side er rangert som den 208. beste tennisspilleren i verden, men det stanset ikke 18-åringen fra å gi tennisfiffen et realt sjokk fra start. Ruud vant første sett 6 - 2, og hadde matchball i andre sett. Den bommet han på, og den spanske favoritten vant til slutt settet 7 - 5.

Og der var det også slutt på kreftene for Ruud.

I det tredje og avgjørende settet ble Ruud rundspilt etter alle kunstens regler, og spanske Carreno Busta vant det siste settet enkelt 6 - 0.

18-åringen fra Snarøya utenfor Oslo må dermed vente litt før han står i sin første ATP-finale, men har likevel sendt ut et realt varselskudd. I tillegg kan Ruud ta med seg over millionen hjem i premiepenger, samt et skikkelig byks på den offisielle rankingen, trolig opp mot 130.-plass.

Thrillergame på thrillergame

Det niende gamet i andre sett ble en thriller i thriller-kampen, hvor Ruud nesten fikk servegamet brutt av den 25 år gamle spanjolen. På stillinga 40 - 40 slet Ruud med å serve settet hjem til tross for en rekke advantage-muligheter. Til slutt tok 18-åringen det viktige gamet.

I det tiende gamet ble minst like spennende. Nordmannen var nær ved å bryte Carreno Bustas servegame, og hadde matchball. Spanjonalen snudde kampen, og vant til slutt både gamet og settet.

Sensasjon uansett

Carreno Busta var seedet som nummer åtte for denne turneringa isolert sett, mens Ruud egentlig ikke var kvalifisert i det hele tatt. Han fikk delta som wildcard, hvilket illustrerer hvor mye «over sin vektklasse» Ruud nå bokser.

Allerede da Ruud vant kvartfinalen var ekspertene ute og hyllet prestasjonen.

- Skulle Casper gå hen og vinne turneringen i Brasil, mener jeg det vil være en av våre alle største idrettsprestasjoner. Dette er en ATP 500-turnering. Mange av de beste tennisspillerne klarer aldri å vinne en slik turnering, sa Eurosport-kommentator Christer Francke lørdag morgen.

Ruud er første nordmann til å ta seg til en semifinale på verdenstouren siden faren Christian gjorde det i 1999. Det skjer i 18-åringens første ATP 500-turnering. Prestasjonen så langt vil allerede ha tatt ham opp til en plassering rundt nummer 132 i verden på verdensrankingen, skriver nettstedet Tennis-Norge. Før turneringen var han rangert som nummer 208.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media