Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud gikk på åpningssmell i Milano

Casper Ruud (20) tapte 0-3 i strake sett mot doublemakker Miomir Kecmanovic under tirsdagens første kamp i ATP-mesterskapet for U22-spillere i Milano.

TAP: For Casper Ruud, her fra Davis cup i tennis i Oslo.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
TAP: For Casper Ruud, her fra Davis cup i tennis i Oslo. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Ingen av de to tapte sin egne servegame i de to første settene, og begge sett gikk til tiebreak. Der hang Casper Ruud godt med, men likevel var det Kecmanovic som stakk av med de likelydende settseirene 4-3 (7-5), 4-3 (7-5).

Spesielt i det andre settet var Ruud ikke helt heldig med marginene. Han slet tidvis med duellspillet fra grunnlinjen, og fem lange baller fra nordmannen havnet like utenfor på motsatt side.

Det er verdt å merke seg at det ble spilt etter nytt regelsett. Det ble spilt førstemann til fem sett, og det var tiebreak allerede på stillingen 3-3.

KJEKKAS: Den svenske mangekjemperen Fredrik Samuelsson er slående lik tennislegenden Björn Borg, og han har et godt øye til norske jenter. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Trener og pappa Christian Ruud prøvde å oppmuntre Casper.

– Fortsett å kjempe. Det er ikke over, sa han til sønnen i en samtale foran det tredje settet.

Oppmuntringen fra pappa hjalp ikke. På stillingen 2-2 i det tredje settet kom kampens første servebrudd, og dessverre for Casper Ruud var det Mimor Kecmanovic som sto bak den bragden.

Kecmanovic servet deretter sitt eget game hjem til settseier 4-2, og dermed vant han kampen 3-0.

Ruud er rangert som nummer fire i turneringen, Kecmanovic nummer fem. PÅ ATPs ranking er de nummer 56 og 60.

I Milano deltar ved siden av Ruud og Kecmanovic også australske Alex de Minaur, amerikanske Frances Tiafoe, svenske Mikael Ymer, franske Ugo Humbert, italienske Jannik Sinner og spanske Alejandro Davidovich Fokina.

Alex de Minaur er den klart best rangerte. De Minaur og Fokina er likhet med Ruud og Kecmanovic i gruppe A.

Casper Ruud spiller nye kamper onsdag og torsdag i Milano.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media