Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud hylles for gest

Casper Ruud handlet raskt da to tilskuere besvimte på tribunen.

får skryt for å hjelpe til: Casper Ruud hjelper publikummere som besvimte. Video: Eurosport (se finalen på Eurosport Norge og Dplay søndag fra 19.00). Vis mer

Casper Ruud - Juan Ignacio Londero 4-6, 7-4, 6-1

Ruud hadde en sterk ledelse i tredje sett av semifinalen i Argentina Open, da to personer besvimte på tribunen i varmen i Buenos Aires tidligere i kveld.

Ruud lot seg ikke be to ganger, og hentet kald drikke som han kastet opp på tribunen, til stor jubel fra publikummerne. Fint gjort av nordmannen, som høstet skryt av kommentatorene etterpå. De pekte på at han kunne latt ballguttene/jentene gjøre den jobben.

- Det skjedde en dramatisk hendelse der med to stykker som besvimte, tror jeg. Det var et bevis på at det var ekstremt varmt i dag og jeg håper de føler seg bedre. Jeg tror kanskje de var litt eldre, og da sliter man kanskje litt mer med varmen, sier Ruud til Eurosport og fortsetter:

- Det er aldri noe gøy når noe slikt skjer, og da må man prøve så godt man kan og hjelpe med det man kan. Vi har heldigvis kaldt vann på banen, så jeg forsøkte å hive opp litt for å få liv i dem der oppe.

Mange idrettsutøvere er i en egen sone når de konkurrerer, men Ruud tenkte ikke på seg selv i dette tilfellet.

- Man må tenke litt på andre enn seg selv, selv om man er i sonen. Når man ser to stykker i publikum som besvimer, må man gjøre det man føler man kan gjøre. Vi er heldige som har iskaldt vann rett ved benkene våre, sier Ruud.

Kampen ble stoppet i noen minutter mens de to personene fikk tilsyn, og Ruud kunne omsider juble for seier i semifinalen da tredje sett ble avsluttet litt seinere.

Ruud møter Pedro Sousa i finalen søndag. Portugiseren kom inn i turneringen som en såkalt «lucky loser» og er nummer 145 i verden. Det bør bety at Casper Ruud har solide muligheter til å ta sin første seier i ATP.

Finalen går på Eurosport Norge og Dplay søndag fra 19.00.

Hele Norges coronakart