Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud imponerte stort da han tok sin første verdenstour-seier

18-åringen ventes å klatre til topp 200 i verden.

SUKSESS: Casper Ruud (18) opplever suksess på tennisbanen og tok sin første seier i verdenstouren i Brasil mandag. Foto: EPA/Antonio Lacerda/NTB scanpix
SUKSESS: Casper Ruud (18) opplever suksess på tennisbanen og tok sin første seier i verdenstouren i Brasil mandag. Foto: EPA/Antonio Lacerda/NTB scanpix Vis mer

Tennisstjerneskuddet Casper Ruud (18) imponerte stort da han slo Rogério Dutra Silva over to strake sett, 6-3, 6-4, i 1. runde av ATP-turneringen i Brasil.

Nordmannen tok med det sin første seier på verdenstouren.

- Jeg spilte mot en brasilianer på hans hjemmebane. Jeg visste det kom til å bli tøft. Det var mye skriking fra tribunen, men jeg forsøkte bare å stenge det ute. Jeg klarte heldigvis å bryte ham en gang i hvert sett, og det holdt til seier, sier Ruud til VG.

Silva er rangert som nummer 88 på verdensrankingen, og Ruud er ventet å klatre inn blant de 200 beste i verden for første gang i karrieren. Per dags dato er han nummer 208.

- Det er selvfølgelig kult å få det under beltet. Det er prestisje å få den første ATP-seieren. Det er det ingen tvil om. Jeg får bra med poeng også. Så det er mange goder. Det første målet i år har vært å komme seg inn blant topp 200 i verden. Å klare det allerede i februar, er kult, sier Ruud.

Seieren mot Silva er andre gang Ruud slår en spiller som er rangert blant topp 100. Forrige gang var under en ATP-challenger-turnering (nivået under verdenstouren) i Sevilla. Da slo Ruud daværende 75. mann i verden, Inigo Cervantes, ifølge Tennis-Norge.

Ruud kan klatre ytterligere på rankingen dersom han skulle ta seg videre fra andre runde i turneringen. I neste runde venter vinneren av kampen mellom åttendeseedede Joas Sousa, nummer 41 i verden, og Roberto Carballes Baena.

- Det er mange gode spillere, men ballen er rund og folk er ikke uslåelige her. Man må spille sin beste tennis, og det håper jeg å klare.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling