Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud klar for finale i Italia

Casper Ruud er klar for finale i ATP Challenger-turneringen i tennis i italienske Francavilla al Mare. Han slo franske Antoine Hoang 2-0 i sett i semifinalen.

FINALE: Casper Ruud er i finalen i Italia. Her fra Australian Open tidligere i år. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
FINALE: Casper Ruud er i finalen i Italia. Her fra Australian Open tidligere i år. Foto: Lars Eide / NTB scanpix Vis mer

Casper Ruud (19) er klar for finale etter å ha vunnet 7-5, 6-4 mot Hoang. I finalen møter han italienske Gianluigi Quinzi (22). Sistnevnte slo Tallon Griekspoor fra Nederland 2-0 (6-4, 6-2) i sett i den andre semifinalen tidligere lørdag.

Ruud og Hoang fulgte hverandre tett i første sett. Hoang fikk sjansen til å bryte på 2-2. Det lyktes han ikke med. Ruud gikk fra 15-40 til å snu gamet og gå opp i 3-2. De to fulgte hverandre tett hele settet gjennom, men Ruud tok første sett 7-5. På 6-5 fikk nordmannen endelig brutt sin franske motstander. Ruud knyttet fornøyd neven da settet var sikret.

Hoang kjempet for å komme tilbake i matchen, og franskmannen brøt Ruud på 1-1 i annet sett. Den norske 19-åringen brøt umiddelbart tilbake, men ble igjen brutt i neste game. Da svarte han like godt med å bryte tilbake. Dermed var stillingen 3-3. Ruud gikk opp i 4-3 på egen serve i neste game.

På 5-4 fikk Ruud muligheten til å bryte Hoang, og nordmannen tok vare på matchballen. 6-4 ga 2-0 i sett og dermed finale i turneringen. Ruud jublet stort for seg selv da seieren var i boks på grusen i Italia.

Finalen mot hjemmehåpet Quinzi går søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media