Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud måtte bryte etter overtråkk

Casper Ruud måtte bryte i Rio

Casper Ruud tråkket over og måtte bryte sin 1.-rundekamp mot Diego Schwartzman i ATP-turneringen i Rio de Janeiro tirsdag.

MÅTTE BRYTE: Casper Ruud måtte bryte sin første rundekamp i ATP-turneringen etter han tråkket over. Her i Australian Open. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
MÅTTE BRYTE: Casper Ruud måtte bryte sin første rundekamp i ATP-turneringen etter han tråkket over. Her i Australian Open. Foto: Lars Eide / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed blir det ingen gjentakelse av fjorårets bragd, da Ruud spilte seg helt fram til semifinale og hadde matchball mot Pablo Carreño-Busta i kampen om finaleplass i den store grusturneringen.

Ruud hadde på bakgrunn av den prestasjonen fått wildcard til hovedturneringen i årets Rio Open. Han var ikke heldig med trekningen og møtte sterke Schwartzman (nummer 23 i verden), som slo ut Ruud i 2. runde i Australian Open i januar.

På stillingen 1-1 i 1. sett tråkket Ruud over. Han ble iset ned og teipet, men slet ifølge tennis-norge.com med å bevege seg ordentlig og ble brutt både til 1-2 og 1-4.

På stillingen 1-4 tok Ruud i samråd med turneringens medisinske team avgjørelsen om å trekke seg fra videre spill.

Nordmannen mister nå poengene fra Rio-turneringen i fjor og vil falle kraftig på ATP-rankingen. Trolig faller han over 60 plasser fra denne ukens 120.-plass, og det betyr at det blir tøffere å komme inn i gjeve turneringer.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!