Tennis - Monte Carlo Masters - Monaco, 18/04/2017. Casper Ruud of Norway plays a shot to Jan-Lennard Struff of Germany.     REUTERS/Eric Gaillard
Tennis - Monte Carlo Masters - Monaco, 18/04/2017. Casper Ruud of Norway plays a shot to Jan-Lennard Struff of Germany. REUTERS/Eric GaillardVis mer

Tennis

Casper Ruud med ny bestenotering på verdensrankingen

Det norske tennistalentet Casper Ruud klatrer til 112.-plass og bestenotering på mandagens ferske verdensranking i tennis

Ruud ble belønnet rikelig med poeng til tross for at han ikke klarte å kvalifisere seg til den nylig avsluttede Roland-Garros-turneringen. Da verdensrankingen ble oppdatert mandag klatret unggutten sju plasser til 112.-plass. Det er hans høyeste rangering noensinne.

Han nærmer seg samtidig målet om topp 100. Andy Murray er fortsatt verdensener i tennisverdenen, mens Rafael Nadal er ny toer etter å ha vunnet sin tiende tittel i Roland-Garros søndag. Hans finalemotstander Stan Wawrinka er nummer tre.

Etter å ha vært hjemme i Norge og samlet krefter på hjemmebane de to siste uken skal tenniskometen Casper Ruud ut i ny turnering allerede mandag.

Til Lyon

Ruud dro til franske Lyon i helgen for å forberede seg til challengerturneringen på grus, og i første runde mandag kveld er 18-åringen trukket mot italienske Lorenzo Giustino, som klatret åtte trinn til 167. plass i verden på den ferskeste rankingen. Det er også italienerens beste plassering i karrieren. Ruud har dermed alle muligheter til å ta seg videre i den franske turneringen mot en svakere rangert motstander.

Etter turneringen i Lyon er planen til stortalentet å spille i franske Blois uken etter. Så blir det en treningsuke før to nye challengerturneringer i Tyskland i Marburg (3/7) og Braunschweig (10/7).

Dropper Wimbledon

Etter det skal han etter planen ut i kvalifisering til ATP-turneringer. Hovedturneringen i US Open i slutten av august er det neste store målet. Ruud står fast ved planene om å droppe kvalifiseringen til storturneringen Wimbledon.

– Ja, var svaret fra pappa Christian Ruud på spørsmål fra NTB om sønnen fortsatt planla å droppe gressturneringen på ærverdige Wimbledon med start i begynnelsen av juli.

– Det er ikke på mitt favorittunderlag. Det kan være smart å spille andre turneringer, sa Casper Ruud for en tid tilbake.

(NTB)