Casper Ruud i Australian Open:

Casper Ruud med sliteseier i Melbourne

Casper Ruud måtte virkelig slite med å ta seg videre fra 1. kvalifiseringsrunde til Australian Open i Melbourne. Japaneren Tatsuma Ito ble slått 4-6, 6-1, 6-4.

PRØVER SEG I AUSTRALIA: Casper Ruud, her fra et pressemøte i Holmenkollen, gikk videre fra første kvalikrunde i Australian Open. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
PRØVER SEG I AUSTRALIA: Casper Ruud, her fra et pressemøte i Holmenkollen, gikk videre fra første kvalikrunde i Australian Open. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Det begynte ikke bra for den norske unggutten, men japanske Ito måtte til slutt gi tapt. 29 år gamle Ito er nummer 164 på ATP-rankingen – 22 plasser over Ruud.

På stillingen 1-1 i sett maktet til slutt Ruud å bryte det femte gamet i tredje sett med strålende press på Itos server. Deretter svarte han med å holde sin egen serve og gikk opp til 4-2.

Ruud fikk en ny mulighet til å bryte Itos serve, men japaneren sikret gamet og reduserte til 3-4. Begge holdt sine neste server, før Ruud servet hjem kampen.

– Jeg ble litt skremt i første sett. Japaneren spilte bra, og Casper har en lang reise bak seg. Jeg fryktet at han var litt sliten, sa pappa Cristian Ruud til Eurosport etter kampen.

– Japaneren sjokkerte litt i første sett, men Casper spilte seg heldigvis stort opp og snudde kampen, tilføyde han.

Uten flyt

I første sett var det lite flyt for Ruud. Han fikk sitt første servegame brutt, og 19-åringen klarte aldri å komme skikkelig i gang. Han spilte seg opp, men klarte ikke å unngå 4-6-tap. Settet varte i 59 minutter.

Flere ganger så nordmannen oppgitt ut i lufta med Melbournes kveldssol i øynene, og andre ganger vekslet han noen blikk med sin far og manager Christian Ruud på tribunen.

I andre sett gjorde han kort prosess da han servet hjem det første gamet. Ito fulgte opp, men på 2-1 til Ruud maktet nordmannen å bryte japanerens serve etter en lang ballveksling som ga det avgjørende poenget.

Tilskuer sendt ut

Da det femte gamet skulle avgjøres, bommet Ruud på en enkel ball – til stor jubel fra en av Itos tilhengere. Det var ikke første gang i løpet av kampen, og den aktuelle tilskueren ble vist ut av arenaen.

Like etter avgjorde han gamet, før han på nytt brøt serven til japaneren. Det andre settet varte kun halvparten så lenge som det første, og Ruud sikret 6-1 på en overbevisende måte.

Siste sett gikk også til Ruud, som etter to timer og 13 minutters spill sikret seg avansement til neste kvalifiseringsrunde.

(NTB)