Casper Ruud med suveren seier: - Det var en deilig start

Svensken Eric Samuelsson var som ventet ingen målestokk for Casper Ruud i første runde i Norwegian Open i tennis. Svensken ble slått 6-1, 6-1 i to strake sett.

VIDERE: Casper Ruud hadde få problemet i første runde av Norwegian Open. Foto: NTB Scanpix
VIDERE: Casper Ruud hadde få problemet i første runde av Norwegian Open. Foto: NTB ScanpixVis mer

-Det var deilig å starte med en slik kamp. Det var nok det jeg trengte for å komme i gang. Jeg har ikke spilt så mye tennis innendørs i år, så jeg fikk en bra match og selvtillit på dekket her. Selvfølgelig er tennis alltid tennis, og det skal ikke være forskjell, men jeg er ingen innendørsspesialist, så kampen og seieren var deilig, sa Ruud.

Kampen i Oslo Tennishall varte i 52 minutter, og Bærum-spilleren hadde full kontroll. Han er førsteseedet i Futures-turneringen og storfavoritt til å ta seieren. Derfor var det ikke ventet at svensken skulle bli noen stor utfordring.

Gøy

100 tilskuere var møtt opp for å se den mest lovende norske tennisspilleren siden faren Christian Ruud herjet på banene på 1990-tallet. Det var fin inspirasjon for 17-åringen.

– Det er gøy med tilskuere, men jeg prøver ikke å tenke for mye på det eller stresse over det. Jeg vil heller bruke det til min fordel. Det er bare hyggelig hvis folk vil heie på meg. Dessuten er det alltid bra å ha publikum i ryggen hvis det er tøffe kamper, men det var ikke det som var avgjørende i denne åpningskampen, fortalte Ruud til Tennis-Norge.

- Jeg er rangert som den beste av dem som er med i turneringen her i Oslo. Det betyr at jeg er favoritt på papiret, men det er ikke alltid favoritten som vinner. Det har vist seg mange ganger, så jeg skal ikke ta noe på forskudd. Men vinnerlysten er sterk. Målet er seier. Det ville vært veldig gøy å avslutte sesongen med seier på hjemmebane, sa tenåringen til NTB på et pressemøte mandag.

Verdens beste

Casper Ruud er ranket som nummer 233 i verden. Det betyr at han blir regnet for å være verdens beste 17-åring. Ingen andre i hans aldersgruppe er ranket i nærheten av Bærum-spilleren, som har pappa Christian som trener og mentor.

Etter Norway Open denne uken blir det ferie og fri for Casper Ruud, før han starter oppkjøringen mot en ny sesong, der kvalifisering til Grand Slam-turneringen Australian Open i Melbourne i januar er det store målet.

Casper Ruud møter Joshua Paris i 2. runde onsdag. Briten satte Johannes Foss Abrahamsen utenfor ved å vinne 6-2, 6-3. Paris kom inn i turneringen gjennom kvalifisering.

- Det blir en kvalifiseringsspiller i neste runde, så det er bare å forberede seg til en ny kamp. Mye kan skje, men spiller jeg bra, er det muligheter, sa Ruud.

Ved siden av Casper Ruud er også 14 år gamle Hedda Gurholt videre i turneringen etter første runde sammen med Malene Helgø, Viktor Durasovic og Fredrik Ask. (NTB)