Skredet i Gjerdrum

Casper Ruud mistet venn i skredet

- Jeg har mistet en venn, kollega og en viktig støttespiller.

I SORG: Norges beste tennisspiller, Casper Ruud, var god venn med Eirik Grønolen (31) som mistet livet i raset i Gjerdrum. Foto: Heiko Junge / NTB
I SORG: Norges beste tennisspiller, Casper Ruud, var god venn med Eirik Grønolen (31) som mistet livet i raset i Gjerdrum. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Casper Ruud er i sorg etter raset i Gjerdrum. Norges beste tennisspiller var en god venn med et av ofrene - Eirik Grønolen (31).

- Verden kan være et urettferdig sted. Vi har mistet en fantastisk person og medborger. Jeg har mistet en venn, kollega og en viktig støttespiller i mitt team, skriver Ruud på Instagram.

- Du var bare snill og god mot alle, og det var inspirerende å være rundt deg. Du gikk bort altfor tidlig. Ord kan ikke beskrive hvor mye du vil bli savnet av alle som kjente deg, fortsetter tennisprofilen.

Ruud skriver videre at hans tanker går til Grønolens «aller nærmeste og til alle andre som har mistet eller savner noen i denne tragiske ulykken på Gjerdrum.»

- Det er med et tungt hjerte at jeg håper du hviler i fred kjære Eirik, avslutter Ruud.

Dagbladet har vært i kontakt med Ruuds agent Venke Aure, som henviser til Instagram-posten.

- Dette er fryktelig trist, legger hun til.

Grønolen var styreleder i selskapet Yoneda AS, som han drev sammen med Casper Ruud.

- Ufattelig trist

Lørdag kveld bekreftet politiet at 31 år gamle Grønolen var en av de omkomne som ble funnet etter leirskredet i Gjerdrum. Grønolen ble funnet av letemannskap fredag 1. januar.

- Det er ufattelig trist. Eirik var en kjær og dedikert kollega og ikke minst en varm og snill person som vi nå har mistet brått og så altfor tidlig. Han vil bli dypt savnet, sa Simen Gundersen Kjus til Dagbladet søndag formiddag.

REDNINGSARBEIDET: Innsatsleder Kenneth Wangen forteller at flere har satt sitt eget liv til siden for å redde andre. Reporter: Øystein Andersen. Video: Øystein Sæthre Vis mer

Han er styreleder i selskapet Dunderverk, hvor Grønolen var daglig leder.

- Våre tanker og dypeste medfølelse går til Eiriks nærmeste og familie, og alle andre som er rammet av denne tragedien, fortsetter Kjus.

Grønolen startet opp Dunderverk sammen med en forretningspartner i Lillestrøm i 2014. Selskapet leverte IT-løsninger for næringslivet, og 31-åringen samarbeidet med idrettsprofiler som alpinistene Aksel Lund Svindal og Henrik Kristoffersen.

Han var altså også venn og forretningspartner av den norske tennisstjernen Casper Ruud.

GJERDRUM-RASET: Kronprins Haakon forteller om møtet med de berørte i Gjerdrum. Reporter: Emma Eriksson. Video/foto: Anton Lier/Tor Erik Schrøder. Vis mer

- En uvirkelig tragedie

Grønolen vokste opp på Beitostølen i Øystre Slidre kommune, og kommunen følger opp 31-åringens pårørende som er bosatt der.

- Det er en uvirkelig tragedie og en stor katastrofe. Man tror ikke at slike ting kan skje. Når et lokalsamfunn blir rammet så hardt, og vi hører disse historiene så gir det sterke inntrykk. Med pårørende her i kommunen så kommer det også nærmere, sa ordfører Odd Erik Holden (Sp) i Øystre Slidre kommune til Dagbladet søndag.

Han forteller at kommunen ble informert om at Grønolen hadde pårørende i Øystre Slidre på et tidlig tidspunkt.

- Vi opprettet kriseteam på onsdag. Vi har fulgt opp de pårørende siden den gang, og vil fortsette med det så lenge det er behov, sa han og la til:

- Vi deler vår dypeste medfølelse med familien og alle berørte i denne saken.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer