Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Diego Schwartzman ble for sterk for Ruud.

Casper Ruud slått ut: - Han misset litt for mye

Argentinske Diego Schwartzman slo Ruud i tre strake sett.

SLITER I VARMEN: Casper Ruud ligger under to sett mot null mot argentinske Diego Schwartzman. Foto: REUTERS/Toru Hanai/NTB Scanpix
SLITER I VARMEN: Casper Ruud ligger under to sett mot null mot argentinske Diego Schwartzman. Foto: REUTERS/Toru Hanai/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Diego Schwartzman - Casper Ruud 6-4, 6-2, 6-3

​​(Dagbladet): Casper Ruud tapte mot argentinske Diego Schwartzman i andre runde i Australian Open. Argentineren vant i tre strake sett og viste seg et hakk for sterk for den nitten år gamle nordmannen.

Ruud er første nordmann som kvalifiserte seg til en Grand Slam-turnering på 17 år da Jan Frode Andersen og faren Christian Ruud deltok i French Open.

Med sett-sifrene 6-4, 6-2 og 6-3 var den 167 cm høye argentineren for stor motstand for Ruud i dag.

Christian Ruud sier til NTB etter kampen at det ikke var Casper Ruuds dag.

- Han misset litt for mye. Han spiller bedre i 2.- og 3.-sett. Casper begynner til tider å spille bra, men da spilte han andre enda bedre. Han har litt dårlig backhand og returnerer litt for dårlig. Schwartzman er bedre, men hadde håpet at Casper skulle være på sitt beste – det var han ikke i dag, sa pappa Ruud til NTB.

Ruud senior var likevel ikke skuffet over resultatet.

- Nei, jeg er ikke skuffet. Schwartzman var bedre enn Casper. Ikke noe å gjøre med det.

Schwartzman fikk to matchballer på stillingen 5-3 i det tredje settet og med god hjelp av nettkanten kunne argentineren juble for seier.

Argentineren, med klengenavnet «El Peque», den lille, viste hvorfor han er ranket som nummer 26 i verden og over 100 plasser foran Ruud. Argentineren vant de viktigste poengene i matchen og brøt Ruud to ganger i hvert av settene.

Forsiktig start

Ruud vant det første servegamet i kampen, men tapte så sine to neste servegame og lå under 4-1 tidlig i kampen.

Derfra og inn spiller Ruud bedre, er god i egen serve, men får bare brutt Schwartzman en gang og dermed tok den 24.-seedede argentineren det første settet.

Schwartzman fikk to breakballer i det tredje gamet og da Ruud slo en dobbeltfeil på den andre breakballen fikk argentineren kampens første servebrudd.

Også i sitt neste servegame slet Ruud med serven og ble brutt.

Ruud brøt så tilbake i det påfølgende gamet og på den andre setballen avgjorde 25-åringen åpningsettet.

- Det var en dårlig start, og han fant ikke helt rytmen. Han kom i gang litt etter hvert. Han andre spilte veldig stødig, så Casper ble litt stresset i starten. Men Casper skal kunne bedre enn dette her. Jeg håper han kommer bedre i gang i andre sett, sa pappa og trener Christian Ruud til NTB etter førstesettet.

Sikker i grunnspillet

Casper Ruud tok det første gamet også i det andre settet.

Det ble noen skikkelig lange rallies utover i kampen hvor argentineren er utrolig sikker og slo gode vinnere da han fikk sjansen.

Ruud fikk det tøft i sitt andre servegame. Schwartzman får breakball og andreserve fra Ruud. Små marginer gikk i mot nordmannen og slaget hans falt rett utenfor linja.

Schwartzman vant kampens beste poeng da Ruud spilte seg opp på nett og slår en god volley. Men Schwartzman løp opp to meget gode slag fra Ruud og slo så en fantastisk vinner forbi nordmannen. Schwartzman ender med å bryte Ruud i dette gamet.

Schwartzman spilte seg frem til to setballer på 40-15 og tok hjem settet på den første.

Avgjorde

Ruud fikk en tøff start på det tredje settet. Schwartzman ledet 40-0 og hadde tre breakballer, med Ruud viste stor mental styrke da han kjempet seg tilbake til deuce og vant med et ess ned linjen.

I det femte gamet i det tredje sette er igjen Schwartzman for sterk, fikk en breakball og i kampens lengste rally var han sikrere enn Ruud. Dermed hadde Schwartzman det nødvendige breaket han trengte.

Gjennom hele oppgjøret er Diego Schwartzman svært kvikk og dekker enormt mye rom på hardcourten. Argentineren kom sjelden frem på nett, men var meget trygg da han gjorde det.

Schwartzman fikk to matchballer i Ruuds servegame og var litt heldig da han slo en ball i nettkanten som spratt over for matchseier.

Et gjennombrudd

Ruud slo franske Quentin Halys i fem sett i den første runden. Det femte settet gikk helt til 11-9 før Ruud klarte å avgjøre.

Eurosport-kommentator Christer Francke, som kommenterte kampen sier til Dagbladet at det å komme til andre runde er et stort steg frem for Casper Ruud.

- Det er et gjennombrudd for ham i Grand Slam-sammenheng. Det er stort og litt historisk for norsk tennis. Det er ikke vanlig å ta seg fra første runde når du kvaler for første gang, sier Francke.

Nå møter han tøffere motstand. Schwartzman er ranket som nummer 26 i verden og kom helt til kvartfinalen i US Open i fjor. Argentineren går under klengenavnet «El Peque», den lille, og er bare 167 cm på strømpelesten. Det er sjeldent lavt for en topp-100 spiller hvor gjennomsnittshøyden er 185 cm.

Både Schwartzman og Ruud trengte fem sett for å ta seg til andre runde i turneringen. Som Ruud vant Schwartzman 11-9 i det femte og avgjørende settet. Schwartzman slo ut serbiske Dusan Lajovic i den første runden.

Schwartzman er først og fremst er kjent som en god grusspiller og på grunn av høyden er han ingen stor server, ifølge Francke.

- Han er god på grus, men har vært litt ute av form den siste tida. Jeg er litt usikker på hvor bra han er. Casper vil ikke bli servet i stykker, noe som gjør at han kan få litt mer ro i spillet, sier Francke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!