Casper Ruud sleit seg videre til kvartfinale i Norwegian Open

Tennisspilleren fikk det ikke helt enkelt mot briten Joshua Paris.

AVANSERTE: Casper Ruud fikk det ikke helt enkelt mot briten Joshua Paris. Den førsteseedede nordmannen måtte ha tre sett for å sikre kvartfinaleplass i Norwegian Open. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
AVANSERTE: Casper Ruud fikk det ikke helt enkelt mot briten Joshua Paris. Den førsteseedede nordmannen måtte ha tre sett for å sikre kvartfinaleplass i Norwegian Open. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Casper Ruud fikk det ikke helt enkelt mot briten Joshua Paris. Den førsteseedede nordmannen måtte ha tre sett for å sikre kvartfinaleplass i Norwegian Open.

Briten er ranket som nummer 1019 i verden og skulle normalt sett være «lett match» for Ruud, som er nummer 233 på verdensrankingen. Men den 20 år gamle briten skremte publikum på Hasle, særlig i 2. sett.

- Det var ikke noen superkamp, men til slutt vant jeg. Det er ikke så mye mer å si om det. Jeg bryr meg ikke om hva stillingen blir eller hvordan jeg vinner, for så lenge jeg er best er det alltid deilig, kommenterte Ruud til Tennis-Norge.

- Jeg hadde kanskje ikke den beste dagen i dag, men jeg tok seieren og avanserte, så jeg skal være fornøyd, sa han videre.

Ruud vant programmessig 6-2 i første sett mot den useedede briten, som kom med i Futures-turneringen via kvalifisering. I 2. sett stoppet det litt opp for Ruud. Han fikk ikke spillet til å sitte som dette skulle, noe som gjorde at Paris snudde kampen fullstendig og vant settet 6-1.

- Jeg visste at hvis jeg fokuserte og fikk litt intensitet i spillet, så styrte jeg spillet og kampen. Jeg mistet nok det i slutten av det andre settet. Derfor tapte jeg, men det hjalp meg at jeg hadde en del tilhengere på tribunen, fortalte han.

Men Ruud samlet seg mesterlig og tok hjem det siste settet med 6-4. Det betyr at han er klar for kvartfinalen i turneringen på hjemmebane. Der møter han Patrik Rosenholm. Svensken er ranket som nummer sju og blir nok en litt tøffere motstander enn de to useedede spillerne den norske favoritten har møtt til nå.

- Det er klart jeg skal gjøre mitt beste, og det vil være veldig bra å kunne vinne denne turneringen på hjemmebane i sesongavslutningen for min del, sa Ruud til NTB før Futures-turneringen i Oslo Tennishall startet. Etter seieren tirsdag er han fortsatt i rute til å ta seieren.

Fredrik Ask og Viktor Durasovic, de to andre nordmennene i herreturneringen, ble begge slått ut i annen runde. Ask tapte for tyskeren Tobias Simon, mens Florian Fallert, også han fra Tyskland, ble for sterk for Durasovic.

(NTB)