Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud til semifinalen i ATP-turneringa: - Jeg kan ikke tro det!

Vant to strake sett (6-2 og 7-6) mot brasiliansk hjemmeyndling og sikret seg 650 000 kroner i premiepenger. 

I STORFORM: 18 år gamle Casper Ruud er først nordmann på 16 år som når en kvartfinale i en ATP-turnering. Natt til lørdag kjemper han om billett til semifinalen, og Ruud åpner kampen forrykende. Foto: AP Photo/Felipe Dana
I STORFORM: 18 år gamle Casper Ruud er først nordmann på 16 år som når en kvartfinale i en ATP-turnering. Natt til lørdag kjemper han om billett til semifinalen, og Ruud åpner kampen forrykende. Foto: AP Photo/Felipe Dana Vis mer

(Dagbladet): Tenniskometen Casper Ruud (18) er klar for semifinale i ATP-turneringen i Rio de Janeiro etter å ha slått hjemmefavoritten Thiago Monteiro.

Da Ruud vant mot grusspesialisten Roberto Carballes Baena på torsdag, ble han første nordmann i en ATP-kvartfinale på 16 år. Nå fortsetter tenåringen å sjokkere tennisverden.

Forrige norske tennisspiller som nådde en kvartfinale på verdenstouren var pappa Christian Ruud, helt tilbake i 2001.

Natt til lørdag norsk tid spilte Ruud kvartfinale mot Monteiro, ranket som nummer 85 i verden, og 18-åringen feide motstanderen av banen i to strake sett.

Ruud tok første sett 6-2, mens andre sett gikk til tie break. Her gikk nordmannen seirende ut og stortalentet er dermed klar for en smått sensasjonell semifinale i ATP-turneringa i Brasil.

- Jeg kan ikke tro det! Det er vanskelig å få sagt så mye nå rett etter kampen, men det har vært en utrolig uke for meg her i Rio, sier Ruud til Tennis TV like etter den utrolige seieren.

Semifinalen sikrer langt på vei Ruuds mål om å komme inn blant verdens 200 beste tennisspillere. Før turneringa var Ruud rangert som nummer 208. Her er det fortsatt et stykke opp til norgesrekorden, som (selvsagt) innehas av pappa Christian. Han var på det beste rangert som den 39. beste tennisspilleren i verden.

- Det har vært en gjennombruddsuke for meg, og jeg håper jeg kan fortsette å gjøre det bra. Det er godt å være tilbake på grus, da får man litt mer tid, og det passer nok spillet mitt bedre, fortsetter Ruud.

Ruud får vanligvis ikke spille ATP-turneringer fordi han ikke har høy nok ranking, og kvalifiserte seg til Rio-turneringen gjennom et wildcard.

Dette er Ruuds på papiret beste prestasjon hittil i karrieren og sikrer ham hele 650 000 kroner og 180 ATP-poeng, ifølge NTB. I forkant av kampen forklarte 18-åringen at bare det å ta seg til en ATP-kvartfinale var smått ubeskrivelig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media