Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud:

Casper Ruud ute av US Open

- Det så nesten ut som han fikk solstikk, sier far Christian Ruud.

UTE: Casper Ruud er slått ut av US Open i 1. runde mot Guido Pella. Foto: Afp
UTE: Casper Ruud er slått ut av US Open i 1. runde mot Guido Pella. Foto: Afp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Casper Ruud (19) er ute av US Open i tennis etter tap for Guido Pella (28) fra Argentina i 1. runde.

Ruud sto med tre strake seire i kvalifiseringen til US Open. Guido Pella ble omtalt som en drømmetrekning for nordmannen Han er ranket som nummer 66 i verden - men likevel ansett som bedre enn Ruud på 143. plass.

- Jeg følte virkelig varmen, og det skremmer spillerne litt. Det gjør det vanskelig å spille alle poengene med full intensitet, og i tillegg hadde jeg litt smerter i hofta, så det var en blanding mellom varmen og smertene som gjorde at jeg ikke klarte å spille hundre prosent, sier Casper Ruid til NTB.

I kveldens kamp ble Ruud ett nummer for liten og tapte 4-6, 4-6, 1-6.

- Dette var ikke den Casper vi ønsker å se. Jeg veit ikke hva som plager ham, men det kan være en hofte. Det så nesten ut som han fikk solstikk... Det var lite som funket og han orket ikke jobbe på ballene, sier trener og far Christian Ruud til Eurosport.

- Returspillet var for dårlig. Pella server bra, men Casper bør få flere baller i spill. Han beveger seg ikke bra nok, sier Christian Ruud.

Slitekamp

Casper Ruud fikk en tøff start på kampen og ble påført servebrudd til 1-2 allerede i game tre.

Ruud klarte aldri å hente seg inn i gjen og han tapte det første settet 4-6.

Det andre settet startet jevnt, men igjen var det argentineren som var giftigst. Ruuds servegame ble brutt til 3-4 og heller ikke i dette settet lyktes 19-åringen i returspillet.

Tre strake

Ruud klarte aldri å bryte Pellas serv og dermed endte settet igjen 4-6. Dermed var Pella foran med to sett og bare en enorm sluttspurt med tre strake sett kunne snu kampen.

Karen fra Snarøya i Akershus måtte ta en lang pause etter 2. sett - og virket rusten fra når spillet var i gang.

Ruuds servegame ble brutt til 0-1 og dermed var så veien enda lenger ut. Det tredje settet ble en ren transportetappe for Pella som vant 6-1.

For Pella venter Paolo Lorenzi i 2. runde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!