Casper Ruud utsetter operasjon

Casper Ruud fikk et ufrivillig opphold med en lei hofteskade forrige sesong. Nå han Team Ruud fått bukt med skaden, og operasjon utsettes i det lengste.

SKADE: Den norske tennisproffen Casper Ruud har klart å holde en lei hofteskade i sjakk tross tøft kampprogram. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SKADE: Den norske tennisproffen Casper Ruud har klart å holde en lei hofteskade i sjakk tross tøft kampprogram. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Det var under et intervju med Eurosport i januar at Ruud fortalte at han slet med en utvekst på et av hoftebeinene.

- Hvordan er ståa når det gjelder hofteskaden?

- Hofta er bra den. Jeg har ikke hatt noe vondt der i det siste, så forhåpentligvis så fortsetter det sånn. Det er jo grus som er det mest utsatte, og jeg har klart å spille nå på grus uten å ha spesielt vondt. Så det virker som vi har funnet ut hvordan vi skal holde det i sjakk, sier Ruud.

- Selvfølgelig så vil vi unngå operasjon så lenge som mulig. Så må man vurdere etter hvert som årene går hvordan skaden utvikler seg eller holder seg slik den er, fortsetter tennistalentet.

Lørdag skal Ruud ut i kvalifiseringen til mastersturneringen i Madrid. Så går det i ett nærmest fram til langt ut på sommeren hvor Roland Garros i Paris er et av høydepunktene.

Til høsten ligger det an til at Snarøya-spilleren også skal spille i Norge. Casper Ruud spilte sin hittil siste kamp i Norge i en Davis Cup-kamp mot Irland i april i fjor.

- Planen er å spille landskamp for Norge i Davis Cup i september. Den går på hjemmebane. Det kan hende at skal spille den her i Holmenkollen. Det vet vi ikke helt ennå, men det er hjemmebane, så håper jeg at jeg kan spille.