Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennistalentet Casper Ruud

Casper Ruud varsler: - Jeg vil nok isolere meg litt. Martin Ødegaard og jeg må bruke hverandre

17-åringen innser at han må gjøre endringer hvis utviklingen fortsetter.

OPPMERKSOMHET: Casper Ruud (17) lever godt med oppmerksomheten nå, men varsler at han kan komme til å isolere seg mer i framtiden. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
OPPMERKSOMHET: Casper Ruud (17) lever godt med oppmerksomheten nå, men varsler at han kan komme til å isolere seg mer i framtiden. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et halvt år etter at Kjetil Rekdal var iskald fra straffemerket og senket Brasil i VM i Frankrike, ble Martin Ødegaard født 17. desember 1998. Fem dager senere kom Casper Ruud til jorden.

Under 18 år senere senere er duoen noe så sjeldent som to norske megatalenter i verdensidrettene fotball og tennis.

- Casper har sagt at han synes det var moro å bli sammenlignet med Ødegaard, men det burde vært motsatt, sa tidligere tennisspiller Christer Francke til Dagbladet i september.

Casper Ruud smiler når Dagbladet gjenforteller budskapet. Han håper de to jevnglade stortalentene kan dra nytte av hverandres kvaliteter i tiden som kommer.

- Jeg vet at vi har blitt sammenlignet i avisene. Det er kult at Norge hevder seg og at vi har folk som kommer opp i sommeridrett. Martin Ødegaard og jeg må bruke hverandre til å gi hverandre råd og motivasjon, forteller Ruud til Dagbladet.

- Fotball og tennis er store idretter og ulike, men har også flere likheter. Vi får prøve å bruke hverandre til å bli enda bedre.

- Får prøve å blokke ut

Etter at oppmerksomheten tok helt av rundt Ødegaard som 15-åring, har unggutten kun vært tilgjengelig for pressen i forbindelse organiserte pressetreff og kamper.

Ruud har hittil i karrieren stilt opp for de fleste som spør.

- Jeg har ikke kommet til det stadiet som Martin er i ennå. Jeg får prøve å blokke ut det som ikke er så kult i mediene. Det er en del av jobben. Pressen gir deg kritikk i blant. Jeg må bare være profesjonell og ikke fokusere for mye på det, sier Ruud.

Hans varsler imidlertid at han vil isolere seg mer om utviklingen fortsetter.

- De beste guttene i ATP har etter kampene en pressekonferanse hvor alle kommer og man er ferdig på 15 minutter. Hvis jeg blir så god som dem og folk ringer til meg hele tiden, vil jeg nok ikke svare hver gang, sier 17-åringen.

- Da får de heller følge etter meg. Det er ikke noe problem nå, og det er en stund til det skjer, men jeg kommer nok til å isolere meg mer etter hvert, varsler Ruud.

Nærmer seg eksklusiv liste

Han er vært et stort talent i mange år, men i høst har oppmerksomheten eskalert rundt 17-åringen.

- Hvordan er det å oppleve det i så ung alder?

- Jeg tenker ikke så mye på oppmerksomheten. Jeg tror kanskje vennene mine synes det er gøyere. Jeg har ikke kommet der at folk kommer bort på gaten hele tiden, men det er bare kult at folk følger med og gir tilbakemeldinger.

- Jeg begynner å bli lagt merke til også utenlands. Det er sju-åtte stykker som blir kalt «Next Generation», som de prøver å hype opp. Jeg er under der når jeg er topp 200, og da kommer jeg til å være en av disse som blir hypet opp som de neste store, forteller Ruud.

Han har vært på flere sponsoroppdrag med Therese Johaug. Om den pågående dopingsaken sier han:

- Jeg har ikke hatt noe kontakt med henne, egentlig. Jeg har oppfattet at det har skjedd, og det er forferdelig. Men jeg har ikke så mye mer å si enn det egentlig, svarer Ruud.

Nå tar han seg en liten ferie i Spania fram neste sesong starter i Austrialia.

- Ja, jeg tar noen rolige uker før jeg drar til Spania og begynner å trene inn mot neste sesong. Da blir det mye styrke og basistrening, før jeg etter hvert drar til Australia Open. Fram til Spania blir det avbrekk. Det er den uka i året hvor jeg tar det helt med ro.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!