Casper Ruud videre i Miami

Casper Ruud tok seg mandag videre til 2. kvalifiseringsrunde i Miami Open. 20-åringen slo Jason Jung fra Taiwan i to strake sett.

VIDERE: Casper Ruud i aksjon. AFP PHOTO / dpa / Daniel Bockwoldt / Germany OUT
VIDERE: Casper Ruud i aksjon. AFP PHOTO / dpa / Daniel Bockwoldt / Germany OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nordmannen, ranket som nummer 98 i verden, slo Jung etter tiebreak i første sett. I det andre ble det 7-5 mot spilleren ranket som nummer 134 i verden.

Dermed er 20-åringen klar for 2. kvalifiseringsrunde til ATP Masters-turneringen i Florida.

Det første settet ble preget av flere servebrudd, og på stillingen 6-6 hadde Ruud og Jung brutt hverandres serve tre ganger hver. Settet måtte med det avgjøres i tiebreak.

Der var nordmannen sterkest. Ruud vant 7-4.

Spillerne fortsatte å bryte hverandres server også i det andre settet. Ruud brøt til 3-2, før Jung slo tilbake til 3-3. I neste game brøt Ruud til 4-3, for deretter å vinne egen serve.

Den taiwanske spilleren reduserte til 5-4 før han brøt Ruuds serve for femte gang i kampen og utlignet til 5-5. Men oppgjøret hadde flere servebrudd igjen, og det ellevte var det Ruud som sto for da han gikk opp i 6-5. I siste game gjorde Ruud jobben og vant settet 7-5. Dermed kunne han juble for avansement.

Med seieren er Snarøya-gutten kun ett hinder unna hovedtablået i storturneringen Miami Open.

Nå venter vinneren av oppgjøret mellom australske Alex Bolt og Jevgenij Donskoj fra Russland. De to er henholdsvis nummer 140 og 126 på verdensrankingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer