Casper Ruud videre til kvartfinalen

For første gang siden april er tennisproffen Casper Ruud klar for kvartfinale i en ATP-turnering. Matthias Bachinger ble slått i strake sett i Kitzbühel onsdag.

London, England 20190702.
Casper Ruud i aksjon mot John Isner i 1. runde i Wimbledon.
Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix
London, England 20190702. Casper Ruud i aksjon mot John Isner i 1. runde i Wimbledon. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpixVis mer

Ruud imponerte stort tirsdag da han tok seg videre i den østerrikske ATP 250-turneringen med å slå ut spanjolen Pablo Carreno-Busta, tidligere rangert som nummer ti i verden.

I onsdagens møte med den tyske 32-åringen Bachinger innfridde Ruud favorittstempelet sitt og vant i strake sett med sifrene 6-4, 7–6 (7-3).

Etter at 20-åringen brøt tyskerens tredje servegame blankt i det første settet, så han seg aldri tilbake og servet med sikkerhet hjem settet blankt til 6–4.

I det andre settet begynte Bachinger å serve langt dårligere, og Ruud benyttet sjansen med å bryte allerede på andre forsøk. Med to breakballer til 4–1 hadde Oslo-gutten muligheter til å på langt nær avgjøre kampen, men tyskeren sto imot og fulgte opp med å bryte Ruud ved neste anledning.

Likevel viste Ruud seg som mentalt sterkest da han brøt tilbake til 6–5 med en strålende backhand, men Bachinger hadde marginene på sin side i det avgjørende gamet. Dermed gikk settet til tiebreak.

Det vant Snarøya-gutten 7–3.

I kvartfinalen møter Ruud vinneren av østerrikske Dennis Novak, rangert som nummer 119 i verden, og Pablo Cuevas fra Uruguay. Han er rangert som nummer 53 på rankingen.