Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennis:

Casper Ruud: - Jeg er blitt litt større og sterkere

Klar for turnering på hjemmebane.

TALENT: Tennisspiller Casper Ruud i Oslo Tennisarena. 17-åringen er for tiden den høyest rankede tennisspilleren i Norge.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TALENT: Tennisspiller Casper Ruud i Oslo Tennisarena. 17-åringen er for tiden den høyest rankede tennisspilleren i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christian Ruud var på sitt beste ranket som nummer 39 i verden. Om tre til fem år tror han sønnen Casper er bedre.

Den beste og mest lovende tennisspilleren her i landet siden Christian Ruud herjet blant tennistoppene på 1990-tallet, ligger ranket som nummer 233 i verden per i dag. Det betyr at han, i alle fall rankingmessig, er den beste 17-åringen i verden.

- Hehe, jo, han kommer nok til å slå den beste rankingen min. I løpet av tre til fem år er det realistisk, hvis den gode utviklingen hans fortsetter. Det ville vært moro, sier Christian Ruud til NTB.

Han stilte på pressekonferanse sammen med Casper i forbindelse med tennisturneringen Norwegian Open som er sesongavslutning for Casper Ruud. 17-åringen er førsteseedet og spiller sin første kamp tirsdag mot svensken Eric Samuelsson. Han er kommet inn i turneringen via kvalifiseringen og bør være lett match for den lovende norske unggutten.

Går for seier

Casper Ruud kommer til turneringen på hjemmebane etter en tur verden rundt de siste fem ukene med turneringsspill i flere verdensdeler. Han innledet i Kina, var innom Marokko og avsluttet med tre uker i Sør-Amerika. Det ble ingen seirer på ham, men mye godt spill.

– Jeg er rangert som den beste av dem som er med i turneringen her i Oslo. Det betyr at jeg er favoritt på papiret, men det er ikke alltid favoritten som vinner. Det har vist seg mange ganger, så jeg skal ikke si allerede nå at seieren blir min, men det jeg kan si er at vinnerlysten er sterk. Det er målet. Det hadde vært veldig gøy å avslutte sesongen med seier på hjemmebane, sier 17-åringen til NTB.

Han har virkelig tatt noen store steg i løpet av det siste året. Før Norwegian Open-turneringen i fjor på denne tiden hadde han bare samlet noen få poeng på ATP-rankingen. Nå har framgangen vært så stor at han snart er inne blant de 200 beste. En seier i Oslo denne uken, vil bety at han tar et nytt hopp på verdensrankingen.

Større og sterkere

Casper Ruud forteller at årsakene til den enorme framgangen han har hatt det siste året er flere.

– Jeg er blitt litt større og sterkere. Dessuten har jeg skaffet meg mer erfaring. Jeg har også hatt et veldig bra team rundt meg som har bygget meg opp. Det har gjort at jeg har fått en solid base vi alle er enige om, og selvfølgelig trener jeg bra, forteller han.

Han er ekstra tent før Oslo-turneringen, og han vet at det venter både ferie og kanskje en Grand Slam-kvalifisering i fortsettelsen.

– Hva vil det si for Casper å vinne turneringen her på hjemmebane?

– Jeg er overbevist om at en seier i sesongavslutningen på hjemmebane her i Oslo Tennishall vil betyr veldig mye for Casper. Nå er han jo kommet seg et nivå opp og spiller i litt større turneringer, men det vil være gunstig å nå finalen og vinne her rent poengmessig. Det vil ha betydning for rankingen, forklarer pappa Christian Ruud til NTB.

– Han er jo glad i å spille på hjemmebane, men etter å ha vært på grus, blir det en omstilling for ham, for det går raskere her. Han skal gjøre sitt beste. Det kan jeg love, legger han til.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!