MÅ PRESTERE: Casper Ruud trenger rankingpoeng mot slutten av sesongen for å kvalifisere seg direkte til Australian Open. I dag spilte han tennis på toppen av Holmenkollen under et pressemøte i forbindelse med tennisturneringen Collector Bank Norwegian Open 2017.
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
MÅ PRESTERE: Casper Ruud trenger rankingpoeng mot slutten av sesongen for å kvalifisere seg direkte til Australian Open. I dag spilte han tennis på toppen av Holmenkollen under et pressemøte i forbindelse med tennisturneringen Collector Bank Norwegian Open 2017. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Tennis: Casper Ruud vil til Grand Slam-turneringene

Casper Ruuds nye mål - må vinne en turnering før sesongen er slutt

Vil kvalifisere seg direkte til Australian Open.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): På toppen av Holmenkolltårnet leker Casper Ruud seg med en tennisracket og ball. Etter et eventyrlig første år som proff er 18-åringen på en snarvisitt hjemme for å promotere Collector Bank Norwegian Open som spilles om en drøy måned.

Det er imidlertid mye som skal skje for det norske tennishåpet før den tid. Etter å ha overgått målene han satt seg før sesongen, å nå topp-150 i verden, har Ruud satt seg ett nytt mål.

- Å kvalifisere seg direkte til hovedtablået i Grand Slam-turneringene. Det er målet, sier Ruud til Dagbladet.

- Det deiligste hadde vært å komme direkte inn i hovedtablået. Jeg tar turen uansett om jeg må spille kvalik, eller hovedtablået. Det morsomste hadde vært å spille å hovedtablået, og det er kanskje et mål å starte sesongen på den måten.

Ruud håper å gjøre det allerede i Australian Open i januar. Da må sesongen avsluttes godt. Nordmannen er for øyeblikket nummer 137 på verdensrankingen. De 100 beste i verden kommer direkte inn i de fire store Grand Slam-turneringene.

Må vinne en turnering

Dermed har unggutten en jobb å gjøre for å sanke poeng på de fire turneringene som er igjen denne sesongen.

- Jeg må gjøre det bra nå enten i Stockholm eller de tre andre turneringene i Sør-Amerika. Jeg er 90-100 poeng unna topp-100 som kvalifiserer seg rett til main draw.

Siden nordmannen ikke deltok i disse turneringene i fjor trenger han ikke forsvare rankingpoeng. I stedet blir poengene han får med seg en bonus og kan gjøre at han nærmer seg plasseringen han trenger. Men det krever gode resultater.

- Da må jeg kanskje vinne en turnering i Sør-Amerika eller gjøre det jevnt bra i alle de tre, for å få nok poeng til å komme. Det er alltid en som må vinne disse turneringene, så forhåpentligvis kan det bli meg.

Denne sesongen spilte Ruud kvalifisering til tre av Grand Slam-turneringene. Trener Pedro Rico sier også at de ikke skyr vekk fra tanken om å kvalifisere seg neste sesong.

- Vår plan er å spille dem alle. Vi har fortsatt fire turneringer igjen i år, for å skaffe flere rankingpoeng. Han trenger ikke forsvare noen poeng, så det er mulig. Han har gjort det før, og vi kan klare det. Vi får se på slutten av sesongen hvor vi er, men vår plan er å spille dem alle, i tillegg til ATP-turneringer.

VIL SPILLE ALT: Casper Ruuds trener Pedro Rico Garcia skjuler ikke at de har store mål for neste sesong. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
VIL SPILLE ALT: Casper Ruuds trener Pedro Rico Garcia skjuler ikke at de har store mål for neste sesong. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Setter seg nye mål

For duoen Rico og Ruud er ikke redde for å sette seg nye delmål.

De har sterke ønsker om å nå dem fort og er ikke redde for å dele dem med andre.

- Vi tenker på det. Drømmen er å spille hovedtablået i Grand Slams, sier Rico.

- I år kom han helt til siste runde av kvalifiseringen i det australske mesterskapet. Han spilte også veldig godt på grus da vi kom til Paris. Dessverre hadde han ikke en god kamp i andre runde av kvaliken der, for jeg følte han var sterk nok for hovedtablået i French Open.

SIKTER MOT SKYENE: Casper Ruud har plan om å spille alle Grand Slam-turneringene neste år. Her spiller han med Malene Helgø og Astrid Brune Olsen på toppen av Holmenkolltårnet for å promotere tennisturneringen Collector Bank Norwegian Open. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
SIKTER MOT SKYENE: Casper Ruud har plan om å spille alle Grand Slam-turneringene neste år. Her spiller han med Malene Helgø og Astrid Brune Olsen på toppen av Holmenkolltårnet for å promotere tennisturneringen Collector Bank Norwegian Open. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

Ruud hadde en meget god start på sesongen og var helt oppe på 108. plass i verden i juni. I sommer og høst har det gått tyngre, noe som frustrerer tennishåpet i hans sesongoppsummering.

- Det har vært veldig gøy og veldig bra egentlig. Jeg startet bra og derfor ble det mange turneringer i sommer, i håp om at jeg kunne klatre enda høyere på rankingen, men dessverre gikk ikke det i veien. Så jeg må ærlig si at jeg hadde håpet å gjøre det bedre der.

- Når man når mål, setter man seg nye delmål og prøve å klare de så fort som mulig. Da er det klart at man blir litt skuffet når man ikke når de.

Trener Pedro Rico er godt fornøyd med det eleven har gjort denne sesongen og synes det har vært mye bra å ta med seg.

- Det har vært veldig positivt. Han startet året rundt 250 på verdensrankingen og kommer til å ende det godt inne i topp-150. Han hadde en flott start på året og så har det vært litt opp og ned etterpå. Vi må ikke glemme at han fortsatt er en ung spiller. Det er viktig at vi ikke forhaster oss med utviklingen hans.

Showkamp mot Durasovic

Under Collector Bank Norwegian Open spiller ikke Ruud for rankingpoeng. I stedet blir det et møte mellom Norges to beste mannlige tennisspillere, Ruud og Viktor Durasovic til en prestisjeduell. Durasovic, som er 20 år gammel, vant nylig en internasjonal Futures-turnering for første gang på to år.

De to norske tennishåpene har ikke møttes siden 2011, da de spilte NM for fjortenåringer. For Ruud blir det hans første kamp på norsk bakke i år, og han lover en god kamp.

- Det blir veldig gøy. Vi skal prøve å spille en ordentlig kamp og ikke gjøre det for mye show. Vi vil forsøke å vise fram god tennis til de som møter opp, sier Ruud.