Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Caspersen Falla slo Østberg i thriller-avslutning

- Det er vanvittig.

KNEPEN SEIER: Maiken Caspersen Falla jubler over seieren foran Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Bjørn Langsem
KNEPEN SEIER: Maiken Caspersen Falla jubler over seieren foran Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

OSLO/DRAMMEN (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg lå 210 poeng bak Therese Johaug før dagens klassiske sprint i Drammen og kunne med en topplassering spise seg kraftig innpå verdenscuplederen i sammendraget.

De to siste årene har Østberg blitt nummer fire i Drammen, og var derfor ute etter en revansj. Hun vant prologen, kvartfinalen og semifinalen, men i finalen måtte hun ta til takke med den sure andreplassen bak Maiken Caspersen Falla.

Falla har slitt med sykdom, men det var det umulig å se i dag. Hun knep seieren i en skikkelig spurtduell med Østberg.

- Jeg har sett mange løp på tv i det siste, det var godt å delta igjen, sier Falla via NRK.

Maiken Caspersen Falla trives i Drammen. Dette var hennes tredje strake seier her.

- Det er vanvittig, mente NRK-kommentator Jann Post.

Hun har som hovedmål å vinne sprintcupen sammenlagt denne sesongen, og prioriterte derfor trening i Norge fremfor å delta i alle etappene i Tour de Ski.

Finaleheatet besto av Krista Parmakoski, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng, Stina Nilsson og Natalia Matveeva.

Viste styrke i kvartfinalen Prologvinner Ingvild Flugstad Østberg var helt overlegen i den første kvartfinalen og fikk med seg det svenske sprintesset Stina Nilsson videre til semifinalen. Lynraske Nilsson var ikke i nærheten av å matche Gjøvik-jenta i dette heatet.

Kathrine Harsem viste i kjent stil styrke i diagonalgangen på oppløpet og vant det tredje kvartfinaleheatet etter en god avlsutning. Også Maiken Caspersen Falla overbeviste og vant sin kvartfinale, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk ut i duell med Ida Ingemarsdotter.

I den siste kvartfinalen gikk Heidi Weng og Kari Vikhagen Gjeitnes i front hele veien og sørget for ytterligere to norske jenter videre til semifinalen. I tillegg gikk Mari Eide videre på tid - som «lucky loser».

Ingvild FLugstad Østberg fortsatte hardkjøret i semifinalen, hvor hun vant sitt heat foran finske Krista Parmakoski.

Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng fikset norsk dobbel i det andre semifinaleheatet. Sistnevnte klarte akkurat å ta seg forbi Lampic med et hundredels sekund.

KUNNE JUBLE: Maiken Caspersen Falla. Foto: Bjørn Langsem
KUNNE JUBLE: Maiken Caspersen Falla. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media