Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cassano bøtelagt etter homohets

Spissen må ut med 110 000 kroner.

STRAFFES: Spanias Gerard Pique i duell med Italias Antonio Cassano i EM-finalen. Nå er Cassano straffet etter en kontroversiell kommentar under mesterskapet. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
STRAFFES: Spanias Gerard Pique i duell med Italias Antonio Cassano i EM-finalen. Nå er Cassano straffet etter en kontroversiell kommentar under mesterskapet. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

Italias landslagsspiss Antonio Cassano er bøtelagt med rundt 110.000 kroner etter å ha kommet med en diskriminerende kommentar på en pressekonferanse under sommerens fotball-EM.

Da Cassano fikk spørsmål om han kunne kommentere at to spillere på det italienske EM-laget angivelig skjulte sin homofile legning, svarte han:

- Det er deres problem. Jeg håper det ikke er noen slike på landslaget.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) melder nå at Cassano er straffet for en «diskriminerende kommentar til pressen». Han bøtelegges med 15.000 euro og har fått tre dager på å anke avgjørelsen. Den kontroversielle italieneren har allerede beklaget kommentaren. Cassano unnskyldte seg senere etter å ha fått krass kritikk fra homofile miljøer.

- Jeg er inderlig lei meg for at det jeg sa har skapt kontroverser og protester blant homofile grupperinger. Homofobi er ikke noe jeg støtter. Jeg ønsket ikke å fornærme noen, og jeg ønsker absolutt ikke å sette spørsmålstegn ved en persons seksuelle frihet, sa 29-åringen i beklagelsen.

Cassano var en viktig spiller for Italia på veien mot EM-finale. Han kom sterkt tilbake bare et knapt halvår etter en hjerteoperasjon, og ble en av landslagssjef Cesare Prandellis mest betrodde spillere i mesterskapet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media