Cassano bruker gravid kone som unnskyldning for æreskjelling

Uønsket i Sampdoria etter tirade mot klubbpresidenten.

I TRØBBEL IGJEN: Antonio Cassano er trolig ferdig i Sampdoria etter at han æresskjelte klubbens president Riccardo Garrone.Foto: SCANPIX/EPA/GIORGIO BENVENUTI
I TRØBBEL IGJEN: Antonio Cassano er trolig ferdig i Sampdoria etter at han æresskjelte klubbens president Riccardo Garrone.Foto: SCANPIX/EPA/GIORGIO BENVENUTIVis mer

|||Antonio Cassanos bønn om tilgivelse er ikke hørt. Mandag var han fortsatt ute i kulden i Sampdoria.

Klubben ønsker å sparke problemspissen etter at han æreskjelte klubbpresident Riccardo Garrone på det groveste, og har suspendert ham fra kamp og trening inntil det avklares om den har hjemmel for å gjøre det.

28-åringen har kontrakt som løper til 2013, med en årslønn på over 40 millioner kroner. Sampdoria har bedt ligaforeningen om svar på om Cassanos oppførsel er oppsigelsesgrunn.

Det kokte over for Cassano da Garrone insisterte på at spilleren skulle bli med ham til en prisseremoni forrige uke. Han skjelte ham ut, stormet ut av kontoret og fortsatte æreskjellingen av klubbpresidenten i garderoben med de andre spillerne som tilhørere. Ordbruken var så stygg at avisen Gazzetta dello Sport ba sine lesere om unnskyldning for at den gjenga Cassanos tirade.

Etterpå avslo Cassano å beklage sin oppførsel, men nå har han ydmykt bedt om tilgivelse, attpåtil foran de andre spillerne.

- Jeg vil bli i Sampdoria, og jeg håper jeg får lov til det, sier han og forklarer sin oppførsel med at han hadde lovet å være hjemme hos sin gravide kone.

- Jeg hadde allerede sagt nei til en invitasjon for å være hos henne. Vi er i en spesiell situasjon akkurat nå, og jeg vil være hos henne så mye som mulig. Det er en grunn til det, men jeg vil ikke dele privatlivet mitt med andre, sier Cassano.

Cassano er beryktet for sitt hissige temperament, men han er en svært dyktig fotballspiller som neppe vil få problemer med å finne en ny klubb. Inter, Juventus, Milan og Manchester City skal ha uttrykt interesse for ham, og om han får sparken i Sampdoria slipper hans nye klubb å betale overgangssum.

Cassano er tatt inn på landslaget igjen under den nye landslagssjefen Cesare Prandelli, men denne saken kan føre til at han igjen erklæres uønsket også der.

(NTB)