Castillo lover Brækhus en skikkelig krig i ringen

- Begge er ubeseiret.

 FIRST LADY: Cecilia Brækhus var i godt humør da hun ble intervjuet i Oslo før helgens boksekamp. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
FIRST LADY: Cecilia Brækhus var i godt humør da hun ble intervjuet i Oslo før helgens boksekamp. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Oxandia Castillo er klar for VM-kamp mot Cecilia Brækhus i Frederikshavn lørdag kveld og er allerede på plass i Danmark.

Verdensmesteren i lett mellomvekt fra Den dominikanske republikk landet på dansk jord onsdag, og hun gikk offensivt ut. 18-åringen har lovet Brækhus, som regnes for å være verdens beste kvinnebokser uansett vektklasse, skikkelig krig i ringen.

Spennende Hun har bestemt seg for å ta med alle de tre VM-beltene til den norske mesteren hjem til Santa Domingo igjen, selv om hun på ingen måte har den erfaringen og boksetekniske kunnskapen som Brækhus besitter.

- Jeg hadde en fin reise over hit, og nå er jeg klar. Det kommer til å bli en spennende kamp mellom to mestere som begge er ubeseiret, sa Castillo da hun landet i Danmark.

- Både Brækhus og jeg er fysisk og psykisk klare for denne kampen. Jeg gleder meg, sa Castillo.

Cecilia Brækhus kommer til kampen med 22 strake seirer og ingen tap eller uavgjort. Castillo på sin side har 12 seirer med imponerende ni knockoutseirer, men hun har også to uavgjorte kamper på rekordlisten sin.

Forskjellen er at Brækhus har møtt og slått svært mange gode boksere, mens de aller fleste av dem Castillo har møtt har hatt negative rekordliste, altså flere tap enn seirer. Det er også snakk om uerfarne boksere fra hjemlandet hennes. Hun kommer til å møte en annen virkelighet når hun går i ringen mot den tredobbelte norske verdensmesteren.

På hjemmebane Hun skal også bokse utenfor hjemlandet sitt for aller første gang, men hun har med en imponerende knockoutseier over Hanna Gabriel i bagasjen. Den har gitt henne selvtillit og tro på at hun kan slå den norske mesteren.

Det er ikke bare Cecilia Brækhus som skal i aksjon av norske boksere lørdag kveld. Simen Smaadal går ned i super mellomvekt og møter Oleg Fedotovs, mens Tim-Robin Lihaug skal møte Tzvetosar Ilijev i lett tungvekt.

Smaadal er ubeseiret, mens Lihaug har et tap på rekordlisten. Det fikk han da han tapte på teknisk knockout for svensken Oscar Ahlin forrige gang det var Nordic Fight Night-stevne i Frederikshavn.

Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo møtes forresten første gang ansikt til ansikt på en pressekonferanse i Frederikshavn torsdag ettermiddag.

(NTB)