- Castillo slår beinhardt, hun slår som en mann

Nå vil Brækhus gjøre rent bord.

FORSVARTE BELTENE: 
Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo bokset ni tøffe runder i Frederikshavn i kveld, men Brækhus beholdt alle sine tre belter. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FORSVARTE BELTENE: Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo bokset ni tøffe runder i Frederikshavn i kveld, men Brækhus beholdt alle sine tre belter. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo bokset ni tøffe runder før dommeren bestemte seg for å stanse kampen. 

Tøff kamp Selv om Brækhus vant over Castillo fikk hun god motstand i den 18 år gamle jenta. 

- Hun kom i hundre, og vi hadde egentlig forventet det. Vi forventer jo alle scenarioer. I første runde så er jeg frisk, og da klarer jeg blokkere unna de fleste slagene. Så det var ikke første runde som var den verste- det var utover kampen, når jeg var sliten, og slagene hennes begynner å ta krefter, sier Brækhus i garderoben etter kampen.

- Hun slår beinhardt, hun slår som en mann. Når man har blitt slått på, opp og ned i mage og hode i seks runder, så begynner det å dra krefter ut av deg. Så det var  i de siste rundene det begynte å ta på, men jeg er i knallform, fortsetter hun.

Hun forteller til Dagbladet at hun holdt seg cirka 80 prosent til planen hun på forhånd hadde lagt.

- Et stort talent Selv om Castillo tapte kampen mot Brækhus har den norske verdensmesteren tro på 18-åringen fra Den dominkanske republikk. 

- Hun kommer til å nå veldig langt. En dag kan hun kanskje bli verdens beste «pound for pound», etter at jeg har gitt meg. Hun har et stort talent, sier Brækhus.

- Hun må jobbe litt med det tekniske, men det kommer. Jeg kan se for meg at hun om 3-4 år snakker om en bokser som veldig få har lyst til å møte, sier Brækhus til Dagbladet.

Castillo sa til Dagbladet etter kampen at hun ønsker å møte Brækhus igjen, men det er ikke noe den norske bokseren ser for seg at kommer til å skje i den nærmeste tiden. 

- Castillo kan ikke slå meg de neste årene jeg bokser. Men kanskje vi kan møtes igjen, selv om jeg akkurat nå heller ser på andre motstandere. Jeg vil gjøre rent bord. Nå vil jeg gå opp eller ned en vektklasse for å ta flere belter.