Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cathrine Larsåsen misset totalt igjen

Tre døde hopp i Gøteborg.

NEDTUR: Cathrine Larsåsen lyktes ikke under kvinnenes stavkonkurranse i Bislett Games, det gjorde hun heller ikke i Gøteborg.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
NEDTUR: Cathrine Larsåsen lyktes ikke under kvinnenes stavkonkurranse i Bislett Games, det gjorde hun heller ikke i Gøteborg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Stavhopperen Cathrine Larsåsen har hatt en tung uke. Hun bommet på Bislett og opplevde det samme i et stevne i Göteborg i pinsen.

På Bislett fikk hun ikke resultat i Diamond League-stevnet. Da ga hun regnet skylda for at hun mislyktes. Både staven og hendene ble våte, og dermed mistet hun grepet.

I pinsen hoppet hun i Göteborg, men heller ikke der fikk hun resultat. Hun gikk inn i stavkonkurransen på 4 meter, men fikk tre døde hopp og var ute av konkurransen omtrent før den hadde begynt.

Til slutt vant tyske Martina Strutz i Slottskogsvallen. Hun klarte 4,60. Svenske Malin Dahlström tok annenplassen med 4,36, mens Larsåsen ble stående uten resultat og plassering.

Larsåsen har VM i sørkoreanske Daegu i slutten av august som det store målet sitt denne sesongen. For å komme med dit må hun over 4,40 meter. Foreløpig ser det ut som om hun har et stykke igjen.

4.-plass Sleggekasteren Mona Holm endte på 4.-plass i sleggekonkurransen for kvinner i Göteborg. Hun hadde bare to gyldige kast. Det var det andre, som endte med 63,08, meter og det siste på 62,24 meter.

Også Mona Holm forsøker å kvalifisere seg for VM i Daegu. For å komme dit må hun kaste over B-kravet på 69 meter. Det innebærer at hun også må sette norsk rekord.

I Göteborg gikk seieren i slegge til Moldovas Zalina Marghjeva med 68,46 meter. Alle hennes fem gyldige kast var lengre enn Mona Holms beste.

I kvinnenes høydekonkurranse var Tonje Angelsen nok en gang bedre enn Stine Kufaas. Angelsen tok 4.-plassen med 1,87 meter, mens Kufaas på plassen bak hoppet 1,84.

Frida Thorsås vant B-finalen på 800 meter med 2.11,11, som er ny personlig rekord, mens kometen Thomas Solberg Eide perset på 800 meter med 1.49,63. Det ga seier i B-finalene for dem begge.

(NTB)