Cathrine rev av svang-senen

Ferdig for sesongen.

IKKE BRA FØR OM TRE MÅNEDER: Cathrine Larsåsen, her under finalen i Barcelona-EM, har ødelagt en sene i foten. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .
IKKE BRA FØR OM TRE MÅNEDER: Cathrine Larsåsen, her under finalen i Barcelona-EM, har ødelagt en sene i foten. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .Vis mer

||| Cathrine Larsåsen er ferdig for sesongen, for i NM-finalen i stav ødela hun en sene under foten. De neste ukene må hun ta det helt med ro.

- Det er den såkalte svang-senen, den tykkeste senen under foten, som er avrevet. Det er ingen alvorlig skade, men det vil ta to-tre uker før jeg kan jogge igjen og ytterligere to-tre måneder før jeg er helt bra, forteller Larsåsen i en pressemelding.

Hun sier hun kommer til å trene alternativt i den tiden det tar å bli kvitt skaden som satte en brå slutt for sesongen for hennes del.

- Etter NM hadde jeg tenkt å henge med i ytterligere fire-fem stevner rundt i Europa, men slik blir det ikke nå. I stedet for å konkurrere kommer jeg til å bruke tiden til å analysere den sesongen jeg har vært gjennom. Jeg må finne ut hva som kan forbedres før jeg starter oppkjøringen mot 2011-sesongen med innendørs-EM i Paris og VM i sørkoreanske Daegu i august som de store målene, sier Larsåsen.

Hun legger ikke skjul på at hun er kjempefornøyd med den sesongen som ble avsluttet med NM-gullet i Sandnes. Der klarte hun bare 4,15 meter på grunn av skaden i foten, men hun har forbedret den norske rekorden flere ganger i sommer og stoppet på 4,35 meter, og hun endte på 8.-plassen i EM-finalen i Barcelona.

Hun sier også at hun hadde håpet å stabilisere seg på 4,40 meter og vel så det i løpet av sommeren, men fullt så høyt kom hun ikke.

- Jeg føler på meg at jeg har mer inne enn det jeg fikk vist i år, men nå føler jeg meg ganske sikker på at både ny norsk og personlig rekord vil komme raskt i løpet av neste sesong, mener Cathrine Larsåsen.

(NTB)