SKAPTE STORM: NFF likte dårlig at Cathrine Sandnes kritiserte Yngve Hallén og Kjetil Siem, bare fire dager etter hun behandlet saken formelt i NFFs etiske komité. Foto: Agnete Brun
SKAPTE STORM: NFF likte dårlig at Cathrine Sandnes kritiserte Yngve Hallén og Kjetil Siem, bare fire dager etter hun behandlet saken formelt i NFFs etiske komité. Foto: Agnete BrunVis mer

Cathrine Sandnes blir tema i komiteen hun selv er medlem av

Usikker framtid i NFFs etiske komité etter upopulær artikkel.

(Dagbladet): Det var i sin månedlige spalte i Dagbladet på lørdag at Sandnes tok et oppgjør med de to NFF-toppene Kjetil Siem og Yngve Hallén.

«I øyeblikket virker det som om de eneste som ikke har forstått at Drillo fikk sparken, er de to som sparket ham», skrev hun.

Tidligere i dag omtalte Dagbladet artikkelen
, som får ekstra tyngde i lys av at hun er medlem av Norges Fotballforbunds etiske komité. Det rådgivende organet tok seg god tid til å diskutere Drillo-avskjedigelsen da de var samlet sist tirsdag. Blant annet forklarte både Hallén og Siem seg for komiteen.

Til Dagbladet har NFFs kommunikasjonsdirektør uttalt at Sandnes' artikkel «vitner om dårlig dømmekraft».

Usikker komité-framtid Generalsekretær Kjetil Siem fulgte opp på VG Nett i ettermiddag:

- Hvis dette er slik de gjør det, blir det veldig vanskelig å stole på komiteens medlemmer, sa han.

Cathrine Sandnes uttrykker til samme nettsted at hun umulig kan fortsette i komiteen uten tillit fra organisasjonens øverste ledelse. Redaktøren kan med andre ord være på vei ut, men overfor Dagbladet vil hun foreløpig ikke konkludere:

- Dette må jeg snakke med etisk komité og Siem om, sier hun.

Saken blir møtemat Komiteens sekretær Rune Bratseth bekrefter at han var informert om at hun ønsket å skrive en artikkel om temaet:

- Ja. Det var hele komiteen, forteller Bratseth til Dagbladet.

- Det jeg har å si - som sekretær - er at vi har kommet med vår uttalelse. At Cathrine Sandnes lager sin egen sak om temaet, må hun svare for. Det var ulike synspunkter hva vi syntes om det, og vi kommer til diskutere dette på neste møte i etisk komité, sier Bratseth, og fortsetter:

- På et generelt grunnlag vil jeg si at det definitivt kan gå an for medlemmene å diskutere de samme sakene i offentligheten, som vi behandler i komiteen. Men her diskuteres mer enn sak - det går jo også på personer. Da kan det hende det stiller seg annerledes. Men det tar vi ikke stilling til nå, det får bli på neste møte.