TILBAKE PÅ TOPPEN: I mars vant Bradley Wiggins og Mark Cavendish madison sammen, men under Rio-OL er den dårlige stemningen mellom de to tidligere lagkameratene i ferd med å stjele avisoverskiftene igjen. FOTO: ¨ REUTERS/Matthew Childs/File Photo
TILBAKE PÅ TOPPEN: I mars vant Bradley Wiggins og Mark Cavendish madison sammen, men under Rio-OL er den dårlige stemningen mellom de to tidligere lagkameratene i ferd med å stjele avisoverskiftene igjen. FOTO: ¨ REUTERS/Matthew Childs/File PhotoVis mer

Cav om Wiggins: - Han ønsker å være den store helten

Idyllen sprekker i den britiske OL-campen.

(procycling.no): Etter eget utsagn sto Mark Cavendish av Tour de France på rittets andre hviledag for å være klar til å kjøre forfølgelsesrittet i OL for Storbritannia.

Hold deg oppdatert på temporittene fra OL hos procycling.no i dag!

Daily Mail skriver imidlertid at Bradley Wiggins, Owain Doull, Ed Clancy og Steven Bruke kommer til å utgjøre kvartetten, og at Cavendish kun blir å se i omnium.

Britene er favoritter foran forfølgelsesrittet.

I Rio De Janeiro ble Cavendish spurt om han trodde han ville være den del av medaljejakten:

- Trolig ikke. Dessverre. Hvis jeg skal være ærlig, er dette (forfølgelserittet, vår anm.) grunnen til at jeg forlot touren tidlig. Om jeg kun hadde tenkt på omnium, hadde det vært en fordel for meg å være med hele veien til Paris, sier Cavendish ifølge Daily Mail.

Ga Edvald muligheten

På Champs-Èlysèes fikk i stedet Edvald Boasson Hagen sin mulighet. Rudsbygdingen spurtet inn til fjerdeplass.

Det er en annen kjenning av Cavendish som for skylda for tingenes tilstand i Rio. For åtte år siden skulle rytteren fra Isle of Man ta gull i madison under OL i Beijing.

Da det mislyktes, ble Cavendish beskyldt for å ha mistet fokus etter å ha tatt gull i individuelt- og forfølgelsesritt for lag tidligere.

De to snakket ikke sammen siden.

- Wiggins vil være helten

Nå mener Cavendish at Wiggins holder ham utenfor forfølgelsesrittet i Rio.

- Jeg tror disse guttene har trent mye sammen. Dersom det dukker opp noe uforutsett, kommer jeg til å stille. Men du har Brad, han har vært superstresset. Han ønsker å være den store helten, og alt det der. Jeg driver vel bare med omnimum-greier nå, ser det ut til.

- Er det skuffende?

- Ja, litt - men det er slik det er. Når alt kommer til alt var det omnium jeg kvalifiserte meg for, så jeg får heller konsentrere meg om det, avslutter han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!