GRØNT: Det ble ikke gul trøye for Tony Martin etter lørdagens innledende tempo, og når lagkamerat Mark Cavendish sviktet i spurten, ble det heller ingen gul trøye på tyskeren etter søndagens etappe. Foto: Tim de Waele/TDWSport.com
GRØNT: Det ble ikke gul trøye for Tony Martin etter lørdagens innledende tempo, og når lagkamerat Mark Cavendish sviktet i spurten, ble det heller ingen gul trøye på tyskeren etter søndagens etappe. Foto: Tim de Waele/TDWSport.comVis mer

Cav-sjef: Historisk "fuck-up"

Danske Brian Holm kritisk til superstjernens avslutning

(procycling.no): Mark Cavendish åpnet spurten tidlig på den andre etappen, og måtte til slutt se seg slått av tre ryttere.

Blant dem var Fabian Cancellara, som dermed kapret fire bonussekunder.

Det var sekunder som gjorde at lagkameraten til Cavendish, Tony Martin, ikke havnet i den gule ledertrøya for første gang. 

 - Det var en kjempe-"fuck-up". Det var et historisk "fuck-up,", de siste 500 meterne, raste Etixx-Quick Steps sportsdirektør, Brian Holm, etter målgang, ifølge Jyllands Posten.

Cavendish skylder på opptrekkeren
Mark Cavendish mente selv at han ikke kunne holdt Cancellara bak seg. 

 - Se her. Hvis jeg kunne klart tredjeplass, kunne jeg kjempet om seieren. Noen idioter tror at sykling er et PC-spill. Dessverre er sosiale medier og TV plasser hvor de kan bli hørt, skrev Cavendish på twitter, og la ved et bilde fra innspurten.

Briten mener at han ikke kunne ta seieren, ettersom opptrekker Mark Renshaw gikk for tidlig.

 - Med en avslutning i motvind ville jeg ikke starte med mer enn 200 meter til mål, sier Cavendish som åpnet spurten med drøye 200 meter til mål til lagets hjemmeside.

 - Jeg visste at det var en risiko å gå for en såpass lang spurt, men jeg satset på at det skulle gå bra, forteller Cavendish.

Kaggestad ikke imponert 
Selv etter å ha hørt versjonen til Cavendish var ikke Johan Kaggestad imponert over briten.

 - Jeg savner fandenivoldskheten i Etixx-laget for Tony Martins gule trøye. Han har i flere år gjort en kjempejobb for Mark Cavendish. Han kunne fått den gule trøya, og det hadde betydd så mye for ham. Jeg synes derfor Cavendish burde stått på enda mer for å få den tredjeplassen, sier Kaggestad til procycling.no.

Nå tror TV2s ekspertkommentator at sjansene for Tony Martin i gul trøye er vekke.

 - Han klatrer ikke like godt som (Tom) Dumoulin og han er ikke like bra på brostein som Cancellara, så han faller mellom to stoler på de neste etappene, mener Kaggestad.

Heller ikke Brian Holm ser veldig lyst på dagens hendelse.

 - Det vil ta laget tre-fire uker å komme  seg over dette, avslutter han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no