Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cavagnoud døde

Den franske alpinstjernen Regine Cavagnoud (31) døde i dag av skadene hun pådro seg i en alpinulykke mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To dager etter treningsulykken døde den franske jenta. Leger ved Universitetssykehuset i Innsbruck bekrefter at 31-åringen døde i formiddag. Legene har siden i går vært pessimistiske med hensyn til Cavagnouds sjanser til å overleve.

Cavagnoud kolliderte med den tyske alpintreneren Markus Anwander under trening på Pitzal-breen i Østerrike mandag. Hun hadde en fart på cirka 100 kilometer i timen da sammenstøtet inntraff.

Regine Cavagnoud

Født:
27. juni 1970 i La Clusaz, Frankrike.
Sivil status:
Ugift, utdannet tolloffiser. Hennes far var snekker om sommeren og arbeidet med skiheisene i La Clusaz om vinteren.

Meritter:
Regjerende verdensmester i Super-G fra St. Anton i februar. Ble nummer tre i sesongåpningen i storslalåm i Sölden lørdag. Har åtte verdenscupseire i karrieren, vant verdenscupen i Super-G sist sesong og ble nummer tre sammenlagt. Vant sin første verdenscupseier i utfor i Cortina sesongen 1998/99 etter å ha vært med i verdenscupsirkuset i 10 år. Har deltatt i tre OL, ble nummer sju i utfor i Nagano-OL 1998.

Cavagnoud ble alvorlig skadet i hodet, brystet og leveren etter kollisjonen. Hun ble umiddelbart kjørt til sykehuset der hun var gjennom en fire timer lang operasjon.

Årsaken til kollisjonen var trolig sviktende kommunikasjon mellom det franske og det tyske laget i treningsområdet.

Cavagnoud er regjerende verdensmester i super-G, og ble nummer tre i helgas sesongåpning i storslalåm.

Dette er den første dødsulykken som har rammet en verdenscuputøver siden østerrikske Ulrike Maier døde i 1994 etter en kollisjon med en stolpe i et verdenscuprenn i Garmisch-Partenkirschen i Tyskland.

Den tyske treneren som Cavagnoud kolliderte med, ble også alvorlig skadet i ulykken. I går var også hans tilstand kritisk. Talsmannen for gruppen som etterforsker ulykken, Rudolf Koll, sa i går at Anwander kan bli holdt ansvarlig for ulykken.

(Dagbladet.no/NTB)

OMKOM: Skadene var for omfattende. Legene kunne ikke redde Regine Cavagnouds liv.
Hele Norges coronakart