Cavani ble Napoli-helt i overtidsdrama

Sendte Steaua ut av Europa League i tolvte time.

OVERTIDSHELT: Edinson Cavani sørget med sin overtidsscoring mot Steaua Bucuresti for at Napoli avanserte i Europa League.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Carlo Hermann
OVERTIDSHELT: Edinson Cavani sørget med sin overtidsscoring mot Steaua Bucuresti for at Napoli avanserte i Europa League.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Carlo HermannVis mer

(Dagbladet): Napoli - Steaua Bucuresti 1-0.

Europa League-høsten har vært nitrist sett med italienske fotballøyne, og Napoli så lenge ut til å lide samme skjebne som Juventus, Sampdoria og Palermo, som alle var ute av avansementsdansen før siste runde av gruppespillet.

Napolitanerene har vist seg vanskelige å slå, men har også slitt voldsomt med å vinne i kontinentale kamper i høst.

Fire av fem kamper hadde endt med poengdeling, mens Liverpool påførte Walter Mazzarris mannskap deres eneste tap.

Hjemme mot Steaua så det ut til å ende med atter en uavgjort - et utfall rumenerne, som ville sendt rumenerne videre.

Men i en høydramatisk kamp på San Paolo ville Edison Cavani det annerledes da han tre minutter på overtid kranglet Mareks Hamsiks presise corner i mål ved første stolpe.

Liverpool avsluttet målløst Det var mer enn nok til at sør-italienerene slår følge med gruppevinner Liverpool til 16-delsfinale fra gruppe K.

Engelskmennene hadde i likhet med kveldens motstander Utrecht lite annet enn æren å spille for på Anfield, og i en kjedelig forestilling, var det eneste lille høydepunktet Milan Jovanic' tverrliggertreff åtte minutter ut i kampen.

Vertene kan være fornøyde med at de gikk ubeseiret gjennom de seks kampene i gruppespillet, men fire av seks kamper endte uavgjort - tre av dem 0-0.

Dortmund ute Det var ikke bare i Napoli at det ble dramatikk onsdag kveld.

Borussia Dortmund holder stø kurs mot seriegull i hjemlig serie, men led samme skjebne i Europa League som i den tyske cupen; forsvant ut av turneringen før moroa virkelig begynner.

Laget måtte vinne borte mot Sevilla for å gå videre på bekostning av det spanske laget. Shinji Kagawa ga tyskerne en pangstart med tidlig scoring, men Romaric og Frederic Kanouté vendte til Sevilla-ledelse før pause.

Neven Subotics 2-2-mål var ikke nok for Dortmund. Det suverene lederlaget i Bundesliga er eneste tyske lag som ikke går videre i europaligaen.

Paris Saint-Germain spilte 1-1 borte mot Karpati Lviv, og endte som gruppevinner uten tap.