STOR SESONG: Edinson Cavani fortsetter å imponere for Napoli. I dag var det Lazio som fikk smake på spissens kvaliteter.Foto: SCANPIX/AFP/Carlo Hermann
STOR SESONG: Edinson Cavani fortsetter å imponere for Napoli. I dag var det Lazio som fikk smake på spissens kvaliteter.Foto: SCANPIX/AFP/Carlo HermannVis mer

Cavani gjorde sitt tredje hattrick for året

Napoli i gullkampen etter høydramatisk seier over Lazio.

Edinson Cavani scoret tre mål på en liten halvtime da Napoli søndag vant 4-3-thrilleren mot Lazio.

Med tre poeng i en utrolig og innholdsrik kamp på San Paolo holder Napoli seg inne i den italienske gullkampen. Lazio ledet 2-0 og 3-2 i en kamp som inneholdt alt. Foruten sju mål sto også rødt kort (Giuseppe Biava, Lazio), straffespark, bortdømt scoring, massesammenstøt, tilsynelatende to gule kort, men intet rødt, til Lazios Giuseppe Sculli og elleville feiringer.

Cavani nekter å ta av, selv om gulldrømmene lever.

- Vi tenker alltid det, nemlig å prøve å vinne alle kamper og gjøre vårt beste. Poengene blir talt opp ved sesongslutt, sier Cavani til Sky Italia.

- Det er den riktige måten å oppføre seg på, men vi er glad for seieren. Den var fortjent. Lazio er et godt lag, vi vet hvilke begrensninger vi har, men prøvde vårt beste og nå kan vi feire (tre poeng), fortsetter kampens store spiller.

Stefano Mauri ga Lazio ledelsen da han tråklet seg gjennom Napoli-forsvaret etter en liten halvtime. Etter et frispark kunne André Dias fra kort hold styre hovedstadslaget foran med to mål når det nærmet seg timen.

Andrea Dossena, som mange i Norge vil huske fra marerittet i Liverpool, reduserte på bakre stolpe like etter. Edinson Cavani kunne umarkert headet inn utligningen til 2-2 etter 62 minutter.

Enorm feiring Lazio trodde de var tilbake i føringen da Christian Brocchi klinket til i tverrliggeren og ballen slo ned i gresset bak streken. Dommerne godkjente ikke målet, men bortelaget kom tilbake i føringen etter et flaut selvmål fra Salvatore Aronica, som skled inn en retur fra egen keeper.

Cavani skulle få de siste ordene i en thrillerforestilling. Giuseppe Biava rev ned uruguayaneren etter 79 minutter. Det betydde rødt kort og straffespark, som Cavani sendte motsatt vei av Lazio-keeper Muslera.

Minuttet før slutt kom vinnermålet som fikk det til å koke i Diego Maradonas gamle hjemby. Med en lobb med høyrefoten, som Fernando Muslera bare fikk fingertuppene på, kunne 24-åringen se avslutningen gå i mål. Det endte med en enorm feiring.

Milan fører an Og før det hele var over rakk spillerne å protestere og krangle i noen basketak du omtrent bare ser i støvellandet. Etter litt klapping virket alt ok, spesielt for Napoli som holder liv i gulldrømmene sine.

Cavani har for øvrig scoret tre hattrick i Serie A siden 1. januar.

Serie A-spenningen er stor sju runder før slutt. Milan leder med 65 poeng etter sin 3-0-seier mot treer Inter i Milano-derbyet lørdag. Tre poeng bak serielederne følger Napoli, mens Inter har 60.

Napoli, kjent for sine himmelblå drakter, har ikke vunnet serien siden 1990. Anført av Diego Maradona vant klubben den italienske serien både i 1987 og 1990. UEFA-cupen ble hanket inn i 1989. Nå kan de gylne årene være tilbake.

(NTB)