Cavani og Hamsik sørget for sesongens første Juve-tap

Napoli ble cupmester.

Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTEVis mer

(Dagbladet): Juventus - Napoli 0-2

Juventus hadde gått ubeseiret gjennom hele denne sesongen, men i Coppa Italia-finalen ble Napoli for sterke for «Bianconeri».

Edinson Cavani og Marek Hamsik scoret de eneste målene i kampen, og sørget for at Napoli vant sitt første trofé siden 1990.

Begge lag hadde hatt muligheter før Ezquiel Lavezzi ble felt av Juventus-keeper Marco Storari. Dommeren var ikke i tvil: Straffespark til Napoli.

Cavani var sikker fra 11-meteren, og satt ballen sikkert i mål.

Juventus presset på i sluttminuttene, men klarte ikke skape de helt store mulighetene. I steden økte Napoli og Marek Hamsik ledelsen.

Goran Pandev fikk ballen på midtbanen, og slo en fin gjennombruddspasning til Hamsik. Alene med Storari gjorde han ingen feil, og chippet ballen over bena på keeperen i mål.

Juventus-spillerne så frustrerte ut, og på overtid kokte det over for Fabio Quagliarella (som er født og oppvokst i nettopp Napoli). Han albuet Salvatore Aronica i ansiktet, og fikk direkte rødt kort.

Gullet er Napolis første cupsuksess siden 1986/87-sesongen. Den gang var det ikke helt ukjente Diego Maradona som ble Napolis store helt.