Cavendish: - Edvald gjorde en fantastisk jobb

Briten strålende fornøyd etter sin 27. etappeseier i Tour de France.

GUL GLEDE: Mark Cavendish var en meget lykkelig mann etter å ha kjørt seg inn i den gule ledertrøya på åpningsetappen i Tour de France. Foto: AFP PHOTO / jeff pachoud
GUL GLEDE: Mark Cavendish var en meget lykkelig mann etter å ha kjørt seg inn i den gule ledertrøya på åpningsetappen i Tour de France. Foto: AFP PHOTO / jeff pachoud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Etter å ha vært usikker på egen form da han ankom Tour de France, er det liten grunn til å tvile på formen for Mark Cavendish etter den første etappen til Utah Beach. 31-åringen viste seg fra sin beste side, og tok seieren i den kaotiske massespurten.

Det takker han blant annet sin norske lagkamerat for. 

 - Guttene var fantastiske. Edvald (Boasson Hagen) tok den mest utrolige føringen på slutten. Han kjørte ut av sitt eget skinn i dag, er metaforen briten velger å bruke om innsatsen til nordmannen overfor Cyclingnews.com.

Gult for første gangTil tross for at Cavendish har vunnet 26 etappeseirer tidligere, var det først ved den 27. etappeseieren at han fikk æren av å kunne ikle seg den gule ledertrøya. 

 - Det er ganske følelsesladet. Dette er den eneste trøya i sykkelsporten jeg ikke har hatt. Jeg har hatt alle tre poengtrøyene (i de tre treukersrittene), verdensmestertrøya og ledertrøyene i giroen og vueltaen, og nå også dette. Jeg ville bare vinne etappen. Å få bære denne trøya er en ære, forteller Cavendish. 

Cavendish har vunnet etapper i hvert Tour de France han har deltatt i, utenom 2014. Det er imidlertid kun i 2013, 2014 og i år han har hatt realistiske sjanser til å kunne ikle seg den gule trøya. Etter å ha blitt hindret av velt i 2013, og så veltet ut av rittet på hjemmebane året etter var det derfor etterlengtet for Cavendish. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer