GUL GLEDE: Mark Cavendish var en meget lykkelig mann etter å ha kjørt seg inn i den gule ledertrøya på åpningsetappen i Tour de France. Foto: AFP PHOTO / jeff pachoud
GUL GLEDE: Mark Cavendish var en meget lykkelig mann etter å ha kjørt seg inn i den gule ledertrøya på åpningsetappen i Tour de France. Foto: AFP PHOTO / jeff pachoudVis mer

Cavendish: - Edvald gjorde en fantastisk jobb

Briten strålende fornøyd etter sin 27. etappeseier i Tour de France.

(procycling.no): Etter å ha vært usikker på egen form da han ankom Tour de France, er det liten grunn til å tvile på formen for Mark Cavendish etter den første etappen til Utah Beach. 31-åringen viste seg fra sin beste side, og tok seieren i den kaotiske massespurten.

Det takker han blant annet sin norske lagkamerat for. 

 - Guttene var fantastiske. Edvald (Boasson Hagen) tok den mest utrolige føringen på slutten. Han kjørte ut av sitt eget skinn i dag, er metaforen briten velger å bruke om innsatsen til nordmannen overfor Cyclingnews.com.

Gult for første gang
Til tross for at Cavendish har vunnet 26 etappeseirer tidligere, var det først ved den 27. etappeseieren at han fikk æren av å kunne ikle seg den gule ledertrøya. 

 - Det er ganske følelsesladet. Dette er den eneste trøya i sykkelsporten jeg ikke har hatt. Jeg har hatt alle tre poengtrøyene (i de tre treukersrittene), verdensmestertrøya og ledertrøyene i giroen og vueltaen, og nå også dette. Jeg ville bare vinne etappen. Å få bære denne trøya er en ære, forteller Cavendish. 

Cavendish har vunnet etapper i hvert Tour de France han har deltatt i, utenom 2014. Det er imidlertid kun i 2013, 2014 og i år han har hatt realistiske sjanser til å kunne ikle seg den gule trøya. Etter å ha blitt hindret av velt i 2013, og så veltet ut av rittet på hjemmebane året etter var det derfor etterlengtet for Cavendish. 

 - Det var min tredje mulighet, og min første uten uflaks. Jeg vet ikke hva jeg skal si, vi ville virkelig dette. Den gule trøya er ikonisk, sier Cavendish.

Tøffere avslutning på søndag
Det blir nok likevel ikke noe langvarig opphold i ledertrøya for Dimension Data-rytteren. Allerede søndag er det en tøff avslutning til mål, som nok passer lagkameraten Boasson Hagen vesentlig bedre. 

Nordmannen veltet 500 meter før mål, men kom fra det med skrubbsår. Søndagens etappe er nærmest perfekt for nordmannen, med den en tredjekategoristigning opp til Côte de la Glacerie (1,9 kilometer à 6,5 prosent) inne på de siste tre kilometerne, før det avsluttes med 700 meter à 5,7 prosent. 

Da er det kanskje duket for et internt trøyebytte?

Du kan følge hele søndagens etappe, og de resterende etappene, live på procycling.no.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.