Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cavendish: - Jeg er syklingens Barcelona

Og det passer OL-favoritten helt greit.

NYTER PRESSET: Mark Cavendish er selvskreven favoritt til lørdagens landeveisritt i OL, men 27-åringen liker det enorme presset. Foto: Jean-Paul Pelissier/Reuters/NTB Scanpix
NYTER PRESSET: Mark Cavendish er selvskreven favoritt til lørdagens landeveisritt i OL, men 27-åringen liker det enorme presset. Foto: Jean-Paul Pelissier/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mark Cavendish mener det er en større nyhet om han ikke tar OL-gull på lørdag, enn om han gjør det.

27-åringen har et vanvittig press på seg til å ta Storbritannias første gull på hjemmebane. Verdens beste sprinter har dominert voldsomt de siste årene, sist i den avsluttende Tour de France-etappen i helga.

Men det er nå verdensmesteren virkelig skal spurte seg inn i de britiske hjertene. Det er han fullt klar over, og han bruker verdens beste fotballag som sammenlikning.

- Det er ikke lenger en bonus om Barcelona vinner. Den store nyheten er hvis de ikke vinner. Og i hvert eneste løp jeg stiller opp i, forventes det at jeg skal vinne, sier han i et intervju med Daily Mail.

- Mer ris enn ros Team Sky-helten fortsetter:

- Det er på lik linje med Barcelona. Du må få ting til å skje, og det er en ære å ha et slikt press på seg fordi det viser at du har oppnådd noe ved å gjøre deg fortjent til det, sier han.

FAVORITTENS NÆRMESTE: Kjæresten Peta Todd og datteren Delilah betyr alt for «Cav». Her besøker de ham under årets Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FAVORITTENS NÆRMESTE: Kjæresten Peta Todd og datteren Delilah betyr alt for «Cav». Her besøker de ham under årets Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Cavendish har tidligere prestert nesten hver gang han har vært under press.

23 etappeseirer i Tour de France sier sitt. Det gjør også VM-tittelen fra i fjor, da «alle» forventet at han skulle vinne.

- Det er bedre å vinne ni av ti ritt, og akseptere at noen kritiserer deg for å ikke vinne det tiende. Uansett hva du gjør i livet får du mer ris enn ros. Det er menneskets natur, sier han til Daily Mail.

Tøff løype Den 244-kilometer lange OL-løypa omtales som perfekt for Cavendish, men den er hardere enn mange tror.

27-åringen fra Isle of Man har gått ned fire kilo for å kunne holde følge med mer bakkesterke ryttere helt inn til avslutningen foran selveste Buckingham Palace.

Men bare tida vil vise om løypa favoriserer spurteksperter som Cavendish, André Greipel og Matt Goss, eller om den er mer egnet for klassikertyper som Tom Boonen, Peter Sagan eller vår egen Edvald Boasson Hagen.

Cavendish er imidlertid ikke typen som lar seg stresse av konkurrentene. Han driver med sitt — uansett.

I intervjuet med Daily Mail forteller han at den eneste personen som virkelig kan sette ham ut er datteren Delilah (3 måneder), som han har med glamourmodellkjæresten Peta Todd (25).

Stoler på kjæresten - Hun er den eneste personen som kan lage en flekk på klærne mine og komme unna med det. Hvis det skjer tenker jeg bare at «det går greit». Vanligvis takler jeg ikke sånt spesielt bra, sier han.

Cavendish snakker også ofte om hva kjæresten Todd har betydd for ham de siste par årene. Når hun gir ham råd så lytter ham.

- Når hun gir meg råd, stoler jeg helt på det. Vi tenker på samme måte. Jeg stoler fullt og helt på det hun har å si, sier Cavendish.

På lørdag må han imidlertid stole på seg selv og lagkameratene Bradley Wiggins, Chris Froome, Ian Stannard og David Millar.

Det trenger ikke å være feil det heller...

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media