Cavendish: - Jeg er syklingens Barcelona

Og det passer OL-favoritten helt greit.

NYTER PRESSET: Mark Cavendish er selvskreven favoritt til lørdagens landeveisritt i OL, men 27-åringen liker det enorme presset. Foto: Jean-Paul Pelissier/Reuters/NTB Scanpix
NYTER PRESSET: Mark Cavendish er selvskreven favoritt til lørdagens landeveisritt i OL, men 27-åringen liker det enorme presset. Foto: Jean-Paul Pelissier/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mark Cavendish mener det er en større nyhet om han ikke tar OL-gull på lørdag, enn om han gjør det.

27-åringen har et vanvittig press på seg til å ta Storbritannias første gull på hjemmebane. Verdens beste sprinter har dominert voldsomt de siste årene, sist i den avsluttende Tour de France-etappen i helga.

Men det er nå verdensmesteren virkelig skal spurte seg inn i de britiske hjertene. Det er han fullt klar over, og han bruker verdens beste fotballag som sammenlikning.

- Det er ikke lenger en bonus om Barcelona vinner. Den store nyheten er hvis de ikke vinner. Og i hvert eneste løp jeg stiller opp i, forventes det at jeg skal vinne, sier han i et intervju med Daily Mail.

- Mer ris enn ros Team Sky-helten fortsetter:

- Det er på lik linje med Barcelona. Du må få ting til å skje, og det er en ære å ha et slikt press på seg fordi det viser at du har oppnådd noe ved å gjøre deg fortjent til det, sier han.

Cavendish har tidligere prestert nesten hver gang han har vært under press.

23 etappeseirer i Tour de France sier sitt. Det gjør også VM-tittelen fra i fjor, da «alle» forventet at han skulle vinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer