BEKLAGER VOND LUKT: Men det spørs om ikke grimasene bak Cavendish på dette bildet først og fremst skyldes utmattelse og nederlag. Foto: Nicolas Bouvy, EPA/Scanpix
BEKLAGER VOND LUKT: Men det spørs om ikke grimasene bak Cavendish på dette bildet først og fremst skyldes utmattelse og nederlag. Foto: Nicolas Bouvy, EPA/ScanpixVis mer

Cavendish beklager ufrivillig fjerting

Og forklarer hvorfor han er «emosjonell som en kvinne i overgangsalderen».

(Dagbladet): På mikrobloggtjenesten Twitter er det mange som bruker fredagen til å tipse om folk det er verdt å følge. Slike anbefalinger merkes gjerne med #followfriday eller bare #ff.

Her kommer dagens fredagstips fra denne journalisten: #ff @MarkCavendish.

For den kjappeste sprinteren i Tour-feltet er ikke bare kvikk i frasparket. Replikkene komme minst like fort - både foran kamera og når han setter seg til å twitre på kvelden etter at pressekonferansene er over.

Dagens etappevinner kommer for eksempel med følgende beklagelse i kveld:

«Ett poeng i dag: Jeg hadde fæle magekramper og fjertet uten å mene det. Trodde virkelig at ... ehem ... det ville kommer mer. Beklager så mye til Liquigas-rytteren bak meg.»

Middelaldrende kvinne Cavendish er elsket og hatet for å snakke rett fra levra. Ikke så overraskende da kanskje, at Petter Northug er blant tilhengerne.

Men briten fra Isle of Man er heller ikke blottet for selvinnsikt, og delte i går sine tanker om egen oppførsel med denne Twitter-meldingen:

«Tenkte akkurat mens jeg ble massert på hvorfor #TourDeFrance gjør meg mer emosjonell enn en kvinne i overgangsalderen. Det betyr bare SÅ mye for meg. Jeg elsker det.»

Før starten på dagens etappe fortalte han om nytteløse forsøk på å forklare sjefene på laget sitt hva dette mystiske nettsamfunnet egentlig er.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Forsøker å forklare #Twitter til lagdirektørene. Brian Holm tror det er et slags spill & Rolf Aldag tror det er et chatterom. #frustrerende»

Skryter av laget Den i skrivende stund siste meldingen fra tastaturrytteren Cav er hans egen #ff til de fem av de åtte lagkameratene som er på Twitter.

Tidligere i kveld uttrykte han igjen medfølelse for uheldige Bradley Wiggins - @bradwiggins er forresten også blant de morsomste i feltet på Twitter - som måtte bryte Touren på grunn av kragebeinsbrudd.

Cavendish gir også lagkameratene all ære for seieren i dag - hans 17. etappeseier i Tour de France:

«Jeg krysset streken først, men jeg hadde ikke vært noenting i dag uten 8 av de mest fantastiske gutta jeg kunne ønsket meg å bli forbundet med. Så stolt,» skriver Cavendish.