MENER CAVENDISH BØR DISKES: Mark Cavendish greide tidslimiten med et nødskrik søndag. Nå hevder flere av konkurrentene at briten fikk slepehjelp av en bil. Foto:  REUTERS/Alessandro Garofalo
MENER CAVENDISH BØR DISKES: Mark Cavendish greide tidslimiten med et nødskrik søndag. Nå hevder flere av konkurrentene at briten fikk slepehjelp av en bil. Foto: REUTERS/Alessandro GarofaloVis mer

- Cavendish ble trukket av en bil i 10 kilometer

Giro-konkurrenter beskylder spurtkanonen for juks.

Den britiske spurtkanonen Mark Cavendish blir av to konkurrenter beskyldt for å ha blitt trukket av en bil på Giro d'Italias 10. etappe.

Cavendish kom i mål bare 25 sekunder innenfor etappens tidsgrense søndag. Og det skjedde ikke på ærlig vis ifølge Movistars Francisco Ventoso og Garmin-rytter Murilo Fischer.

- Han skal være glad for at han fortsatt er med i rittet. Han burde blitt diskvalifisert for å ha holdt seg til bilen under klatringen opp Etna.

- Det er skamfullt. Alle andre jobber livet av seg for å komme i mål før tidsgrensen, mens én rytter blir hjulpet av en bil, raste Ventoso, som får støtte fra Fischer via Twitter:

- Utrolig, han sier at han vil gjøre alt for å vinne en etappe, og så holder han seg i en bil i 10 kilometer.

Cavendish har selv nektet å kommentere saken.

PS! Cavendish var sterkest mot slutten og spurtslo Alessandro Petacchi i kampen om seieren på dagens 10. etappe.
Cavendish hadde Petacchi (Lampre) foran seg og fikk sjansen til å angripe 150 meter før mål. Det gjorde han for alvor og tok sin første etappeseier i årets Giro. Beste nordmann ble BMC-rytteren Alexander Kristoff på en imponerende 9.-plass.

(NTB)