- Cavendish blir ikke straffet

Sier jurysjefen til NRK.

- INGEN  STRAFF: Mark Cavendish (i midten) blir ikke straffet for taklingen av Argos-Shimanos Tom Veelers. Veelers slapp seg bakover i feltet etter å ha kjørt opptrekk for etappevinner Marcel Kitten (t.h.). Andre Greipel (t.v.) ble nummer to på dagens etappe. Foto: Jacky Naegelen, Reuters / NTB Scanpix
- INGEN STRAFF: Mark Cavendish (i midten) blir ikke straffet for taklingen av Argos-Shimanos Tom Veelers. Veelers slapp seg bakover i feltet etter å ha kjørt opptrekk for etappevinner Marcel Kitten (t.h.). Andre Greipel (t.v.) ble nummer to på dagens etappe. Foto: Jacky Naegelen, Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mark Cavendish slipper straff etter at han skuldertaklet Marcel Kittels opptrekker Tom Veelers i innspurten under dagens Tour de France-etappe.

NRK.no var til stede i juryrommet da juryen vurderte videobilder av situasjonen.

Konklusjonen ble at briten ble frikjent for å ha gjort noe galt.

- Veelers skal trekke opp til en spurt, og når han har trukket opp tar han linja til Cavendish. Derfor mener vi at det ikke er Cavendish sin feil, men at Veelers går i banen til Cavendish, sier UCIs juryleder Vicente Tortajada Villarroya til NRK.no.

Veelers falt rett foran flere andre ryttere, og det var både flaks og god sykkelbehandling som hindret at flere gikk i bakken.

Alexander Kristoff var blant rytterne som måtte svinge unna, og ble hindret av episoden. Nordmannen ble nummer seks, men mente selv at han ville kommet høyere på lista om det ikke var for krasjen rett foran ham akkurat i det han var i ferd med å sette inn toppfarten.

Cavenish selv avviste at han hadde gjort noe galt da journalistene flokket seg rundt ham utenfor lagbussen.

TAKLING: Mark Cavendish satte skulderen i kroppen på Argos-Shimano-opptrekker Tom Veelers. Cavendish hevder han fulgte veien som svingte mot venstre noen meter seinere. Foto: Skjermbilde gjengitt med tillatelse fra TV 2
TAKLING: Mark Cavendish satte skulderen i kroppen på Argos-Shimano-opptrekker Tom Veelers. Cavendish hevder han fulgte veien som svingte mot venstre noen meter seinere. Foto: Skjermbilde gjengitt med tillatelse fra TV 2 Vis mer

- Jeg var borti ham, for veien svingte mot venstre. Jeg vet at dere vil si «Mark Cavendish er en fæl sprinter» igjen, men veien svingte og jeg fulgte veien for ikke å treffe gjerdene. Så hvis noen sier «Mark Cavendish gjorde det og det», så tar de feil, sier Cavendish.

Men spørsmålene fortsatte, og da en journalist spurte «var det din feil?», snappet Cavendish båndopptakeren fra reporteren og la den inn i Omega Pharma-Quick Step-lagets buss, før han svarte:

- Om hva var min feil? At jeg tapte spurten? Ja, det var min feil, sier Cavendish i en video publisert på TV 2s nettside.

Han forsvarte seinere kjøringen sin via Twitter-profilen sin.

- Så nettopp sprinten. Jeg mener jeg ikke skiftet bane. Jeg var faktisk på vei forbi Veelers, og albuene våre berører hverandre når han beveger seg. Uansett, jeg håper han er OK, skriver briten.

Argos-Shimano-laget skriver på Twitter at Veelers er OK, bortsett fra at han fikk skrubbet vekk litt hud. Men han pådro seg ingen bruddskader da han styrtet i asfalten.