Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cavendish ute av Tirreno-Adriatico:

Cavendish brakk ribbeinet og skrapet opp ansiktet etter velt i høy hastighet

Heldigvis forverret han ikke hodeskaden fra Abu Dhabi.

HØY RISIKO: Velten i Abu Dhabi (som ga ham hjernerystelse) kombinert med velten i 55 kilometer i timen under Tirreno-Adriatico, kunne gått riktig ille for Mark Cavendish. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
HØY RISIKO: Velten i Abu Dhabi (som ga ham hjernerystelse) kombinert med velten i 55 kilometer i timen under Tirreno-Adriatico, kunne gått riktig ille for Mark Cavendish. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Følsomme bremsesensorer hos rittdirektøren var årsak til at Mark Cavendish veltet i nøytral sone og etter hvert sto av Abu Dhabi Tour i slutten av februar.

Denne uka skulle briten bygge form under Tirreno-Adriatico, men så rammet uhellet igjen. Under lagtempoen som åpnet rittet, gikk 32-åringen ned i velt og dukket siden opp med forslått ansikt da han fullførte etappen (utenfor tidslimit).

Det var ikke hyggelige bilder med tanke på at han kom hjem fra Midtøsten med øm nakke og hjernerystelse etter velten foran åpningsetappen i Abu Dhabi.

Rett på sykehus

Dimension Data-stjernen hastet raskt videre til legeundersøkelse. Igjen hadde ansiktet fått hard medfart, men hjernetraumet fra Midtøsten var heldigvis ikke berørt. I stedet klaget Cavendish over smerter i brystet.

BLODIG: Slik så Cavendish ut etter velten under Tirreno-Adriatico, onsdag. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
BLODIG: Slik så Cavendish ut etter velten under Tirreno-Adriatico, onsdag. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

- Dessverre var Mark involvert i en velt med rundt fem kilometer igjen av lagtempoetappen. Han gikk ganske hardt ned i rundt 55 kilometer i timen, og pådro seg mange sår og kuttskader rundt knærne, hofta, hendene og enkelte hevelser i ansiktet. Han hadde også smerter i ribbeina, og ble sendt videre inn til røntgen. Der ble det funnet en fraktur i det syvende ribbeinet på høyre side, opplyser Dimension Data i en pressemelding.

Edvald Boasson Hagen fullførte etappen, men har nå kun fem lagkamerater igjen. Dimension Data kjørte inn til 18.-plass.

Takker for støtten

Cavendish sier han er takknemlig for alle meldinger han har mottatt etter hendelsen.

Les også: Boasson om Cav: - Han har hatt mye uflaks i år

- Det setter jeg stor pris på. Det er veldig frustrerende at jeg veltet, spesielt etter hjernerystelsen jeg pådro meg i Abu Dhabi, men jeg er glad for at jeg slapp unna uten alvorlige skader. På tross av smerten etter velten så jeg fram til å gå hardt inn på morgendagens (torsdagens) etappe, men jeg får dessverre ikke bli med videre, sier Cavendish.

Dimension Data skriver noe overraskende at planen var at Cavendish skulle få starte etappen mot Follonica, inntil de innså at han fullførte lagtempoen utenfor tidslimit.

- Bruddet er rent og stabil, og kommer til å hele seg greit, opplyser laget.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!