Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cavendish deiset i asfalten like før mål

Traff veikant.

DEISET I ASFALTEN: Verdensmester Mark Cavendish deiset i asfalten og fikk ikke bli med å kjempe om søndagens etappeseier i Tour of Britain. Foto: AP Photo / Joel Saget
DEISET I ASFALTEN: Verdensmester Mark Cavendish deiset i asfalten og fikk ikke bli med å kjempe om søndagens etappeseier i Tour of Britain. Foto: AP Photo / Joel Saget Vis mer

Verdensmester Mark Cavendish deiset i asfalten og fikk ikke bli med å kjempe om søndagens etappeseier i Tour of Britain, som trolig er starten på avskjeden med Sky-laget.

Drøyt kilometeren før målgang på den flate førsteetappen, midt i Sky-lagets spurtopptrekk for Cavendish, greide verdensmesteren ikke å holde seg på sykkelen da hjulet traff asfaltkanten.

Ettersom briten lå blant de fremste i hovedfeltet, tok han med seg en rekke rivaler i veltet. Cavendish fullførte omsider etappen på hjemmebane uten synlige tegn til skader.

Dermed måtte hjelperytter Luke Rowe forsvare Skys ære på vei mot mål, og han vant enkelt duellen som oppsto. Rowe skal dermed bære rittets ledertrøye mandag.

Ingen nordmenn deltar i rittet.

Cavendish mer enn antydet dagen før at hans tid i Sky-laget trolig er omme etter kun en sesong. Spurtkanonen har ikke fått fritt spillerom til å vinne sykkelritt, og særlig kom det til syne i årets Tour de France.

Nå starter jakten på et nytt lag som ønsker Mark Cavendish som ubestridt spydspiss.

Søndagens etappe gikk over 200 kilometer mellom Ipswich og Norfolk. Mandagens etappe går fra Nottingham til Knowsley. Rittet avsluttes neste søndag i Guildford.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media